Όλγα Στέφου

Όταν η ΕΡΤ γίνεται… πρωτοσέλιδο του “Μακελειού”

«Το θέμα είναι πολύ σοβαρό, πολύ χυδαίο, πολύ κίτρινο. Και πολύ “επίσημο”, θα προσθέσω για την ανεπίσημη προπαγάνδα που γίνεται από το κρατικό ραδιόφωνο»

5493619

Το “Μακελειό” του Στέφανου Χίου ουδέποτε υπήρξε μια αστεία φυλλάδα. Ήταν ένα σοβαρό όργανο προπαγάνδισης των πολύ κατώτερων ενστίκτων. Όταν ήταν πρωτοσέλιδα ποιες γυναίκες έχουν περιπτύξεις με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μαξίμου, ήταν μόνο ζήτημα χρόνου να στρωθεί ο δρόμος για την κυριαρχία της χυδαίας, κίτρινης, σεξιστικής προπαγάνδας. Το μπλουζάκι της Αχτσιόγλου πρώτα, η Κατερίνα Νοτοπούλου τώρα.

Ο Προκόπης Δούκας, λοιπόν, έκανε την ΕΡΤ “Μακελειό”. Έριξε τόσο χαμηλά το επίπεδο του σταθμού που παλέψαμε να σώσουμε από την κυβέρνηση Σαμαρά. Διάβασε στον αέρα ένα τουίτ του στελέχους της ΝΔ, Νίκου Σωτηρόπουλου, το οποίο έλεγε πως ντροπή δεν είναι που ο πρύτανης του ΑΠΘ εφαρμόζει το νόμο για την πανεπιστημιακή αστυνομία, ντροπή είναι που η Νοτοπούλου -η οποία ήρθε σε ρήξη με τον πρύτανη- έγινε… από καθαρίστρια, υπουργός και πλέον βουλευτής. Και τολμά και να μιλάει, δηλαδή.

Το διάβασε, λοιπόν, ο Προκόπης Δούκας κι άφησε υπαινιγμούς πως η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προωθήθηκε ως… δεν θα μπω στη διαδικασία, λυπάμαι. Προωθήθηκε. Σήμερα ο Δούκας όχι απλά δεν απολογείται, όχι απλά λέει ανόητους τους ακροατές, αλλά συγκρίνει τον εαυτό του με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο! “Να αποκαλείτε εμένα σεξιστή, είναι σα να αποκαλείτε ανθέλληνα τον Αντετοκούνμπο”. Αν είχαμε το ίδιο επίπεδο με τον κύρο Δούκα, θα μπορούσαμε να σχολιάσουμε πάρα πολύ αυτήν τη σύγκριση. Ευτυχώς, δεν το έχουμε.

FB IMG 1663668353674

Θα μείνω στη σημειολογία, όμως. Πρώτα του Σωτηρόπουλου. Ότι μία “καθαρίστρια έγινε υπουργός”. Προφανώς κι ο υπαινιγμός είναι για την προσωπική ζωή της Κατερίνας Νοτοπούλου, αλλά δεν διάλεξε τυχαία το επάγγελμα της καθαρίστριας. 

“Καθαρίστρια”. Μια καθαρίστρια, όπως κι ένας ψυκτικός από το Περιστέρι είναι καταδικασμένοι στο σπήλαιο των σκιών του Πλάτωνα. Όλο το αφήγημα της αριστείας έπεσε πάνω σε μόλις τέσσερις λέξεις, για να πείσει τι; Ότι μία γυναίκα που είχε υπάρξει καθαρίστρια (“θα ήταν τιμή μου να είχα εργαστεί ως καθαρίστρια”, είχε πει πριν λίγα χρόνια η Νοτοπούλου), για να γίνει οτιδήποτε άλλο, από σύχυγος ως υπουργός, πρέπει να προωθείται από άντρα ισχυρό.

Δυστυχώς για τον κ. Σωτηρόπουλο, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε μία πράγματι καθαρίστρια να τον εκπροσωπεί στην Ευρωβουλή. Την Κωνσταντίνα Κούνεβα. Κι οι βουλευτές του έχουν υπάρξει κι αγρότες κι εργάτες και δάσκαλοι. Κανονικοί άνθρωποι μιας κανονικής κοινωνίας.

Ας έρθουμε, όμως, στον Προκόπη Δούκα, που επί της ουσίας λέει ηλίθιους τους ακροατές που δεν κατάλαβαν ότι ο δημοσιογράφος δεν είναι σεξιστής. Άλλο που στη συνέχεια, στα κοινωνικά δίκτυα επιμένει ότι “η ψήφος δεν καθιστά κανέναν αξιόλογο (…) γιατί κι ο Όρμπαν κι ο Χίτλερ ψηφίστηκαν”. Εδώ θα συμφωνήσω, κι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ψηφίστηκε, αλλά ο δημοσιογράφος φτάνει σε τέτοια άκρα για να υπερασπιστεί την άποψη του κ. Σωτηρόπουλου, ότι δηλαδή η Κατερίνα Νοτοπούλου “απλώς” είχε μία ξαφνική ανέλιξη; Ή μήπως είναι εξίσου επικίνδυνη με τον Χίτλερ;

received 650870536460536

Το θέμα είναι πολύ σοβαρό, πολύ χυδαίο, πολύ κίτρινο. Και πολύ “επίσημο”, θα προσθέσω για την ανεπίσημη προπαγάνδα που γίνεται από το κρατικό ραδιόφωνο. Οι γυναίκες είναι, φυσικά, τα εύκολα θύματα, όσο νεότερες, τόσο πιο πολύ.

Αλλά η Νοτοπούλου είναι μία γυναίκα που δεν έπεσε από τον ουρανό. Πολιτεύεται από το 2014 και στις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ ήταν από τις πρώτες σε ψήφους στην περιφέρειά της. Πόσο χυδαίο εξακολουθεί να είναι που χρειάζεται ακόμα να δίνουμε διαπιστευτήρια της πολιτικής δραστηριότητας μιας γυναίκας, για να αποδείξουμε ότι “δεν είναι του ανδρός της, δεν είναι του πατρός της”… 

Ο αμετανόητος και μη σεξιστής (sic) Προκόπης Δούκας στα κοινωνικά δίκτυα πήρε ακόμη πιο ανοιχτή θέση, αναδημοσιεύοντας το εξής: “Στην λένε γιατί είσαι ηλίθια και βύσμα, όχι γιατί είσαι γυναίκα. Και επικαλείσαι σεξισμό γιατί είσαι ηλίθια και πρόστυχη”.

Ηλίθια, βύσμα, πρόστυχη, όμοια του Χίτλερ, νέα, γυναίκα, πολιτικός, γεμάτη από την λάσπη που εκτόξευσαν στον ανεμιστήρα. Αυτή είναι η ακροδεξιά προπαγάνδα από τη μία κι αυτή είναι η Κατερίνα Νοτοπούλου από την άλλη. Η Κατερίνα και κάθε Κατερίνα της πολιτικής, της δουλειάς, της κοινωνίας των γυναικών που θα έπρεπε να μη μιλούν, να μην υπάρχουν, να μην καταγγέλλουν τίποτα.

received 1713562455677811 1

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ