Όταν η Βούλτεψη έλεγε πως "δίπλα στους Ρομά ζουν άνθρωποι" (video)

Ήταν 1 Οκτωβρίου του 2014 και η κ. Βούλτεψη με την ιδιότητα της κυβερνητικής εκπροσώπου της κυβέρνησης Σαμαρά μιλώντας στην εκπομπή του Δημήτρη Καμπουράκη και του Γιώργου Οικονομέα στο Mega μιλούσε για το «καθεστώς ανομίας» που αναστατώνει την περιοχή του Χαλανδρίου λόγω της ύπαρξης των Ρομά .

NewsRoom 08/03/2018 | 13:12

«Το ΣΥΡΙΖΑ έχει πάει και διαδηλώνει μαζί με τους Ρομά. Γύρω εκεί, στη γύρω περιοχή υπάρχουν άνθρωποι που ζουν. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να αλλάξει τίποτα. Όπου υπάρχει ανομία, εκεί θέλει να εγκατασταθεί», είπε συγκεκριμένα προκαλώντας εύλογες αντιδράσεις.

Δεν θα υπήρχε λόγος να αναφερθούμε στα παραπάνω αν δεν αποτελούσαν απόδειξη πως τέτοιου είδους ρατσιστικές αναφορές δεν αποτελούν για τη ΝΔ αιτία διαγραφής των στελεχών τους. Τότε ήταν η Σοφία Βούλτεψη, σήμερα είναι ο Θανάσης Δαβάκης. 

Διαβάστε σχετικά: «Απαγορεύω στους γύφτους να με ψηφίζουν» (video)

Φαίνεται πως για τη ΝΔ, είτε με Αντώνη Σαμαρά, είτε με Κυριάκο Μητσοτάκη, οι ρατσιστικές αναφορές δεν αποτελούν πρόβλημα. Είναι αντιθέτως σοβαρότατο εσωκομματικό αδίκημα το να ασκήσει κανείς κριτική στους ακροδεξιούς (βλ. Γεωργιάδη, Βορίδη) που τα τελευταία χρόνια διαμορφώνουν την ατζέντα της «φιλελεύθερης» κατά τ' άλλα ΝΔ.

Διαβάστε σχετικά: Τσιγγάνα υποψήφια ευρωβουλευτής της ΝΔ προς Δαβάκη: Να ντρέπεστε γιατί εξαθλιώσατε μια μερίδα Ελλήνων

Διαβάστε σχετικά: Οργή και θυμός πρώην υποψήφιας της ΝΔ για το ρατσιστικό παραλήρημα Δαβάκη (video)