Όταν φτάνεις «μέχρι το τέλος»… με τις πλάτες της κυβέρνησης

Όταν επιθυμείς κάτι πάρα πολύ το κυβερνητικό σύμπαν συνωμοτεί για να το κατορθώσεις, έλεγε ο Κοέλιο και τώρα δικαιώνεται. Ο τρόπος για να μείνει ο Ολυμπιακός στην Α1 βρέθηκε. 

ΕΚ Aggelopouloi

Ότι ο Ολυμπιακός είναι μια από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ευρώπη και στην Ελλάδα στο μπάσκετ είναι κάτι που ουδείς αμφισβητεί. Η περασμένη χρονιά όμως ήταν η χειρότερη για τους ερυθρόλευκους που έζησαν τον εφιάλτη του υποβιβασμού, όχι από  την κακή τους αγωνιστική κατάσταση, αλλά από τις «στραβοτιμονιές» εκ μέρους των διοικούντων της εν λόγω ΚΑΕ-με το απαραίτητο πουσάρισμα της Θύρας 7-  οδήγησαν  την ομάδα στον γκρεμό. Οι αδελφοί Αγγελόπουλοι είχαν ανοίξει πόλεμο με την ΕΟΚ και μέχρι πρότινος είχαν αποφασίσει να μείνουν πιστοί  στις εξαγγελίες τούς ότι θα πάνε «μέχρι τέλους»…  τον αγώνα τους να ρίξουν τη χούντα της ΕΟΚ. Το αφήγημα αυτό τελικά δεν πέρασε και όσο και αν προσπάθησαν να δικαιωθούν δικαστικά οι διοικητικοί ηγέτες του Ολυμπιακού, τελικά δεν τα κατάφεραν. 

Το Ανώτατο Συμβούλιο Επίλυσης Αθλητικών Διαφορών απέρριψε συνολικά και τις τρεις προσφυγές της ΚΑΕ Ολυμπιακός, με την ιστορική ομάδα να πέφτει στην Α2. 

Και εκεί που όλοι πίστευαν ότι η ομάδα του Πειραιά θα αγωνιστεί στην 2η εν την τάξη κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος, ήρθε η ανατροπή και μάλιστα με τις πλάτες της Κυβέρνησης. Πάνε τα αφηγήματα μέχρι τέλους  και η επανάσταση για να πέσει η χούντα της ΕΟΚ ( η οποία έχει βαρύτατες ευθύνες για την κατρακύλα που βιώνει το ελληνικό μπάσκετ, αλλά δεν είναι της παρούσης να αναλύσουμε), και να έρθει η εξυγίανση στο μπάσκετ. Όλα αυτά πήγαν περίπατο μπροστά στον εφιάλτη ότι ο Ολυμπιακός θα περνούσε στο περιθώριο, καθώς οι αδελφοί Αγγελόπουλοι και το μεγαλόπνοο σχέδιο τους να αγωνιστούν μόνο στην Ευρωλίγκα, και στην Αδριατική Λίγκα (που δεν τους δέχθηκε τελικά), έπεσε στο κενό. 

Εξαρχής οι ηγέτες του Ολυμπιακού, ξεκίνησαν έναν πόλεμο γνωρίζοντας ότι σε περίπτωση που εκλεγεί κυβέρνηση η ΝΔ, η ομάδα δεν θα έπεφτε κατηγορία. Όπερ και εγένετο.

Οι κυβερνώντες αναζητούν τρόπο – πιθανόν να τον έχουν βρει κιόλας με την νομοθετική ρύθμιση για  αναδιάρθρωση των 16 ομάδων- ώστε ο Ολυμπιακός να παραμείνει στην Basket League.  Οι καλές προθέσεις της κυβέρνησης απέναντι στον Ολυμπιακό φάνηκαν με το «καλημέρα», όταν και έγινε η συνάντηση του Λευτέρη Αυγενάκη με τον Γιώργο Βασιλακόπουλο, που συζητήθηκε το τι μέλλει γενέσθαι όσο αφορά την παραμονή της ομάδας του Πειραιά, ενώ τέθηκε και το θέμα του ασύλου. Επειδή υπήρχε μια ανησυχία τις τελευταίες μέρες διευκρινίστηκε από κυβερνητικούς κύκλους ότι η άρση του ασύλου δεν θα επεκταθεί και στο ΣΕΦ. Έτσι οι ”επιστήμονες” θα μπορούν να συνεχίσουν ανεμπόδιστα την ελεύθερη διακίνηση ιδεών-επαναστάσεων- επεισοδίων!

Οι διεργασίες λοιπόν  έχουν ξεκινήσει, κι αυτό είναι ορατό και διά γυμνού οφθαλμού, ότι η πολιτική ηγεσία του αθλητισμού κάτι θα εμπνευστεί  ώστε να παραμείνει στην Basket League-έστω και με σκανδαλώδη τρόπο-ο Ολυμπιακός, όπως επιτάσσει, άλλωστε, το συμφέρον του αθλήματος (;) και για να κάνει μια επίδειξη  δύναμης σε όλους εκείνους που εναντιώνονται, και θέλουν να ισχύσουν οι νόμοι και οι κανονισμοί στο μπάσκετ. 

Εν κατακλείδι, οι Αδριατικές και  Βαλτικές Λίγκες, όπως διακινούσαν επί μακρόν οι «ερυθρόλευκοι», ήταν του στιλ «να’χαμε να λέγαμε», και πολύ απλά ήταν να πιέσουν  καταστάσεις, μήπως και οι ιθύνοντες του μπάσκετ οπισθοχωρήσουν και ικανοποιήσουν λίγα από τα «θέλω» τους. Οταν διαπίστωσαν ότι οι… απειλές δεν έπιαναν, άφησαν τους ξένους χορούς κι έπιασαν τα… καλαματιανά με την κυβέρνηση και όπως όλα δείχνουν θα δικαιωθούν.

Άλλωστε το έργο έχει ξαναπαιχτεί…  το 1975, στην υπόθεση των «λουλουδιών», την οποία οι νεότερες γενιές ίσως απλώς την έχουν ακουστά.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…