Newsroom

Newsroom

"Όταν ξέσπασε η βία": Μία ταινία από το νέο κύμα του ρουμάνικου σινεμά

Ο Ρομάν επιστρέφει στην περιοχή στα σύνορα Ρουμανίας - Ουκρανίας, όπου έχει κληρονομήσει γη από τον παππού του. Αν και είναι αποφασισμένος να πουλήσει αυτήν την αχανή, πλην άγονη έκταση, δέχεται μια προειδοποίηση από τον χωροφύλακα της περιοχής πως ο παππούς του ήταν ένας τοπικός αρχιμαφιόζος και πως οι άνδρες του δεν προτίθενται ν’ αφήσουν τη γη –και το λαθρεμπόριο στο οποίο επιδίδονται– χωρίς να παλέψουν.

5852cb931dc524a5658b45aa

O Μπόγκταν Μίριτσα μέχρι το 2005, ήταν εκδότης, κειμενογράφος στη διαφήμιση και συγγραφέας, αλλά ήταν τόσο παθιασμένος με το σινεμά, που γράφτηκε στο Πανεπιστήμιο του Ουεστμίνστερ στο Λονδίνο, απ’ όπου αποφοίτησε με ειδίκευση στο σενάριο.

Το προσχέδιο για τη μεγάλου μήκους του Όταν ξέσπασε η βία επελέγη για το εργαστήριο Cinéfondation στις Κάννες και η ταινία του έκανε πρεμιέρα στο τμήμα «Ένα κάποιο βλέμμα» του ίδιου φεστιβάλ, κερδίζοντας το βραβείο των κριτικών κινηματογράφου (FIPRESCI).

Σκηνοθεσία: Μπόγκνταν Μιρίτσα

Πρωταγωνιστούν: Ντράγκους Μπουκούρ, Γκεόργκε Βίζου, Βλαντ Ιβάνοβ, Κοστέλ Κασκαβάλ, Κονσταντίν Κογιοκάρου, Ράλουκα Απρόντου, Καταλίν Παρασίβ  

Οι ώρες προβολών στο Άστυ είναι: 6.00, 8.05, 10.10. Και στο Πτι Παλαί είναι: 6.20, 8.20, 10.20.