‘Όταν δεν φροντίζει ηλικιωμένους, ανάβει φωτιές στη Γερμανία

Στο περιθώριο της φροντίδας που προσφέρει σε ηλικιωμένους, στο πλαίσιο της ποινής που εκτίει, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι βρίσκει χρόνο για…

berlusconi

Στο περιθώριο της φροντίδας που προσφέρει σε ηλικιωμένους, στο πλαίσιο της ποινής που εκτίει, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι βρίσκει χρόνο για να ανάβει φωτιές στην ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή και δη στη γερμανική. Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας υποστήριξε πως για τους Γερμανούς τα στρατόπεδα συγκέντρωσης δεν υπήρξαν ποτέ προκαλώντας, όπως είναι λογικό, έντονες αντιδράσεις, ακόμα κι από υπουργούς της γερμανικής κυβέρνησης.

Ο πρώην Καβαλιέρε επιτέθηκε και κατά του προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου και υποψηφίου των Ευρωπαίων Σοσιαλδημοκρατών για την Κομισιόν, Μάρτιν Σουλτς. Ο κ. Μπερλουσκόνι αποκάλυψε πως του είχε προτείνει «να παίξει σε κινηματογραφικό έργο τον ρόλο του «κάπο» (κρατούμενοι που εκτελούσαν χρέη φύλακα σε στρατόπεδα συγκέντρωσης για να έχουν προνόμια)». «Υπάρχει ένας άνδρας ονόματι Μάρτιν Σούλτς, ο οποίος δεν συμπαθεί τον Μπερλουσκόνι και την Ιταλία. Ψηφίζοντας την Αριστερά ψηφίζετε αυτόν», πρόσθεσε.

Ο ίδιος ο κ. Σουλτς ανάφερε σε συνέντευξή του πως το ιταλικό αδελφό κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών, το Φόρτσα Ιτάλια δηλαδή, διεξάγει προεκλογική εκστρατεία για τις ευρωεκλογές του Μαΐου με αντιγερμανικά συνθήματα όπως «Περισσότερη Ιταλία, Λιγότερη Γερμανία», γεγονός που χαρακτήρισε εξοργιστικό.

Ο Ραλφ Στέγκνερ, μέλος της ηγεσίας του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) κάλεσε τους ηγέτες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), να καταδικάσουν τις δηλώσεις Μπερλουσκόνι.«Αποκρουστικά, σοκαριστικά και απολύτως απαράδεκτα», χαρακτήρισε τα σχόλια του Ιταλού πολιτικού η Γενική Γραμματέας του SPD, Γιασμίν Φαχίμι. Ακόμα κι ο πρόεδρος των Χριστιανοδημοκρατών, Πέτερ Τάουμπερ δήλωσε πως τα σχόλια του Μπερλουσκόνι ήταν τόσο παράλογα ώστε δεν αξίζουν σχολιασμού.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…