ΠΚ

Πέτρος Κατσάκος

Όταν το ΑΤΜ βγάζει μούντζα

Με το πάτημα μερικών κουμπιών σε ένα ΑΤΜ έβγαλαν την είδηση και το μεροκάματο και μας την πουλάνε στο περιθώριο κάποιων ελληνοτουρκικών μαχών που διεξάγονται στις παραλίες της Καραϊβικής.

atm 1

Πήγε ο άλλος στο ΑΤΜ της τράπεζας. Έβαλε την κάρτα του στην υποδοχή. Πληκτρολόγησε ανάληψη 100.000 ευρώ και περίμενε όλο αγωνία για το αποτέλεσμα του αιτήματός του. Εν τω μεταξύ, πίσω από τον ώμο του ο οπερατέρ με την κάμερα βιντεοσκοπούσε το σατανικό του εγχείρημα, ώστε με μια απλή κίνηση ο δαιμόνιος ρεπόρτερ να καταγράψει και να αποδείξει στο κοινό πως αν μια καταξιωμένη τηλεπερσόνα δεν μπορεί να σηκώσει με τη μία το συγκεκριμένο ποσό, τότε τι να περιμένουν και οι κοινοί θνητοί που τον παρακολουθούν και τον καμαρώνουν από το σαλόνι του σπιτιού τους.

Κάπως έτσι λειτουργεί σήμερα η τηλεοπτική προπαγάνδα. Βγάζουν στον δρόμο μερικά λαγωνικά είτε να ρωτούν τους περαστικούς “πώς αισθάνονται για το δάνειο ενός υπουργού” είτε να αποδεικνύουν μέσω ενός ΑΤΜ πως οι απλοί πολίτες αδυνατούν να σηκώσουν από την τράπεζα -ασχέτως του τι έχει μέσα ο λογαριασμός τους- το ποσό των 100.000 ευρώ.

Τόσο απλά λειτουργεί σήμερα το σύστημα. Λες και απευθύνονται σε ηλίθιους ή σε κλινικά νεκρούς τηλεθεατές, αποχαυνωμένους θαρρείς από τα τηλεπαιχνίδια και τα τηλεσκουπίδια που τους σερβίρουν σε 24ωρη βάση. Με το πάτημα μερικών κουμπιών σε ένα ΑΤΜ έβγαλαν την είδηση και το μεροκάματο και μας την πουλάνε στο περιθώριο κάποιων ελληνοτουρκικών μαχών που διεξάγονται στις παραλίες της Καραϊβικής.

Και κάπως έτσι πιστεύουν πως πολεμούν το “καθεστώς”, όπως το αποκαλούν. Και κάπως έτσι πιστεύουν πως αγγίζουν τις ευαίσθητες χορδές μιας κοινής μνήμης που προφανώς και θεωρούν πως αποτελείται από αμνήμονες και λωτοφάγους που δεν θυμούνται τίποτε για τα θαλασσοδάνεια της Ν.Δ., του ΠΑΣΟΚ και των βαρόνων της ιδιωτικής τηλεόρασης. Και κάπως έτσι πιστεύουν πως θα τραυματίσουν και θα πλήξουν το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς. Περιμένοντας να τους δώσει το ΑΤΜ, και μάλιστα on camera, τα εκατό χιλιάρικα που ζήτησε ο δαιμόνιος υπάλληλος του ΣΚΑΪ για να εξοργιστεί και να θυμώσει το πόπολο που θεωρούν πως έχουν απέναντί τους.

Μόνο που και η υπομονή των ΑΤΜ κάποια στιγμή μπορεί να εξαντληθεί και, αντί του τυπικού μηνύματος πως η συναλλαγή που επιλέξατε είναι αδύνατον να πραγματοποιηθεί, μπορεί να βγάλει στην οθόνη μια ξεγυρισμένη μούντζα σε όποιον πιστεύει πως απευθύνεται σε ηλίθιους.

Πηγή: Η Αυγή

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Δίκη Πισπιρίγκου: Έκλαιγε στην αγκαλιά της η αδερφή της – «Το μωρό ήταν σαν να σύρθηκε στο μαξιλάρι» (Video)

5794007

Δίκη Πισπιρίγκου: Έκλαιγε στην αγκαλιά της η αδερφή της – «Το μωρό ήταν σαν να σύρθηκε στο μαξιλάρι» (Video)

Με καταθέσεις μαρτύρων συνεχίζεται η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, που καταδικάστηκε για τον φόνο της…

Μελέτη: Μήπως τα ακραία σχόλια εναντίον της έρχονται από τη ΝΔ; – Οι αναρτήσεις της Λίνας Κλείτου

InCollage 20240419 160043944

Μελέτη: Μήπως τα ακραία σχόλια εναντίον της έρχονται από τη ΝΔ; – Οι αναρτήσεις της Λίνας Κλείτου

«Mε την όψιμη μεταγραφή με τις άλλοτε βαρύνουσες πολιτικές δηλώσεις για το πώς τρώει φαλλούς…