ΠΚ

Πέτρος Κατσάκος

Όσοι δεν μας εξυμνούν θα μας φοβούνται

Οι κατασταλτικές συμπεριφορές που εσχάτως ευδοκιμούν στη Νέα Δημοκρατία και αφορούν είτε τις συλλογικές δράσεις, είτε την εκφορά δημόσιου λόγου, είτε τα όρια της δημοσιογραφικής έρευνας ξεπερνούν κατά πολύ τις κατά καιρούς ακρότητες και φαιδρότητες των «Μπογδάνων» της κυβερνητικής παράταξης και αποκαλύπτουν τον κεντρικό πολιτικό σχεδιασμό των εν Ελλάδι ορμπανιστών

5114362 Large

Νέα δημοσιογραφικά ήθη μπαίνουν πλέον στην επαγγελματική μας ζωή, καθώς τα ρεπορτάζ μας, πριν δημοσιευτούν, θα πρέπει να έχουν την έγκριση του κυβερνητικού βουλευτή Κ. Μπογδάνου.

Ναι, αυτής της γραφικής καρικατούρας που έκανε τηλεοπτική καριέρα υποδυόμενος τον δημοσιογράφο και έρχεται σήμερα να κουνήσει απειλητικά το δάχτυλο σε μια δημοσιογράφο που χρόνια τιμά το επάγγελμα και τον κλάδο της ενημέρωσης.

Ναι, ο Κ. Μπογδάνος ήταν αυτός που δημοσίως επέπληξε τη δημοσιογράφο Ελευθερία Κουμάντου εγκαλώντας τόσο την ίδια όσο και τον ραδιοφωνικό σταθμό στον οποίο εργάζεται για τη μετάδοση «ψευδούς και απαράδεκτα μεροληπτικού ρεπορτάζ».

Η περίπτωση αυτή θα ήταν αστεία αν δεν ήταν επικίνδυνη. Και είναι άκρως επικίνδυνη γιατί πίσω από τις συχνές γραφικότητες του κυβερνητικού βουλευτή υποβόσκει μια απροκάλυπτη απόπειρα χειραγώγησης του Τύπου από την πολιτική εξουσία. Και δεν μιλάμε για τη χειραγώγηση των ΜΜΕ μέσω των εκατομμυρίων της λίστας Πέτσα προς τους επιχειρηματίες της ενημέρωσης, αλλά για τον εκφοβισμό των επαγγελματιών δημοσιογράφων που με τα ρεπορτάζ τους «ενοχλούν» το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη και κάποιους «άριστους» του Κοινοβουλίου. Κι εδώ αξίζει να θυμηθούμε πως κάποιους μήνες πριν ένας άλλος κυβερνητικός αξιωματούχος είχε ζητήσει την απόλυση δημοσιογράφου των «Νέων» επειδή τον ενοχλούσαν τα σχόλιά του στα social media.

Ένας ιδιότυπος μακαρθισμός έχει κάνει την εμφάνισή του στο πολιτικό περιβάλλον, με την κυβερνητική εξουσία να κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να μας δείξει τους ιδεολογικούς της δεσμούς με την Ουγγαρία του Όρμπαν, με τη Δικαιοσύνη, τους θεσμούς, το Κοινοβούλιο, την ίδια την δημοκρατία να αμφισβητούνται ευθέως είτε από το Μέγαρο Μαξίμου, είτε από επικίνδυνα γραφικούς βουλευτές που τζογάρουν πολιτικά στα εκλογικά απομεινάρια της Χρυσής Αυγής προς ίδιον όφελος.

Οι κατασταλτικές συμπεριφορές που εσχάτως ευδοκιμούν στη Νέα Δημοκρατία και αφορούν είτε τις συλλογικές δράσεις, είτε την εκφορά δημόσιου λόγου, είτε τα όρια της δημοσιογραφικής έρευνας ξεπερνούν κατά πολύ τις κατά καιρούς ακρότητες και φαιδρότητες των «Μπογδάνων» της κυβερνητικής παράταξης και αποκαλύπτουν τον κεντρικό πολιτικό σχεδιασμό των εν Ελλάδι ορμπανιστών.

Όσο για την κυβερνητική αντίληψη περί Τύπου, αυτή αντιπροσωπεύεται από τη λογική πως «όσοι δεν μας εξυμνούν θα μας φοβούνται».

Πηγή: Η Αυγή

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…