Newsroom

Newsroom

«Όσο κι αν το αναβάλλουν, η φρίκη δεν θα ξεχαστεί» – Κάλεσμα στη δίκη Λιγνάδη

Η Ανοιχτή Ορχήστρα και η πρωτοβουλία Support Art Workers κάνουν ανοιχτό κάλεσμα στη δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη. 

αφισα

Όσο κι αν το αναβάλλουν, η φρίκη δεν θα ξεχαστεί, το δίκαιο θα νικήσει.

Παρασκευή 25/02 | 09:00

Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο

(είσοδος από Πρωτοδικείο Αθηνών, στην οδό Δέγλερη*)

Αναλυτικά το κάλεσμα: 

Την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου, ξεκινάει η δίκη του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δ. Λιγνάδη, μετά από την αναβολή της αρχικής της ημερομηνίας, κατόπιν αιτήματος της υπεράσπισης του κατηγορούμενου. Μια αναβολή που στόχο είχε, αφενός, την οικονομική και ψυχολογική εξουθένωση των θυμάτων και, αφετέρου, την εξασφάλιση χρόνου για περαιτέρω ξέπλυμα του κατηγορούμενου από τα συστημικά ΜΜΕ ως μέρος μια πρακτικής συγκάλυψης στην οποία πρωτοστάτησε το ΥΠΠΟΑ ένα χρόνο πριν.

Τη στιγμή αυτή, καλούμαστε να σταθούμε στο πλάι εκείνων που τόλμησαν να μιλήσουν για την κακοποίηση που υπέστησαν, που μας προτρέπουν με το θάρρος τους να ελπίσουμε σε μια κοινωνία λιγότερο βίαιη, περισσότερο δίκαιη. Καλούμαστε, ακόμα, να αναλάβουμε το μερίδιο της ευθύνης που μας αναλογεί ως μέλη της ελληνικής κοινωνίας, να διεκδικήσουμε την τιμωρία όσων εκμεταλλεύονται την όποια μορφή εξουσίας έχουν, καταπατώντας θεμελιώδη δικαιώματα και ελευθερίες κατ’ εξακολούθηση, χωρίς να βρίσκονται αντιμέτωποι με τις συνέπειες των πράξεών τους. Η δίκη του Δ. Λιγνάδη δεν αφορά μόνο τον κλάδο της τέχνης. Αφορά το σύνολο της ελληνικής πραγματικότητας.

Τώρα που τα θύματα της βίας βρίσκουν τη θαυμαστή δύναμη να μιλούν δημόσια με ανυπολόγιστο προσωπικό κόστος, ενώνουμε τη φωνή μας μαζί τους έξω από Μικτό Ορκωτό ΔικαστήριοΑθηνών.

Το άκουσμα της φωνής αυτής στην έναρξη της δίκης είναι το μόνο όπλο που θα έχουν απέναντι σε ένα διεφθαρμένο, αδυσώπητο σύστημα με τεράστια πολιτική και οικονομική δύναμη. Είναι το ελάχιστο βάρος που μπορούμε να πάρουμε από τους ώμους όσων, μέσα στο δικαστήριο την Παρασκευή, θα τα βάζουν με το τέρας της διαπλοκής και του αυταρχισμού.

Όσο κι αν το αναβάλλουν, όσο κι αν το καθυστερούν, η φρίκη δεν θα ξεχαστεί, το δίκαιο θα νικήσει.

Θα είμαστε εκεί. Την Παρασκευή κι όσες φορές κι αν χρειαστεί. Για να μπει ένα τέλος στον πολιτισμό του φόβου και της βίας.

Ανοιχτή Ορχήστρα

Support ART Workers

*(Αν η οδός Δέγλερη είναι κλειστή, συγκέντρωση στη Λουκάρεως.)

poster: Nikol Tali Petali