Οσμή σκανδάλου στο Μουντιάλ με εμπλοκή Πλατινί;

[…]

platini

Μετά τις αποκαλύψεις των “Sunday Times”, για ύπαρξη δωροδοκίας στην ανάληψη του Μουντιάλ του 2022 από το Κατάρ, έρχεται και η “Telegraph”για να εμπλέξει στο συγκεκριμένο σκάνδαλο και το όνομα του προέδρου της UEFA, Μισέλ Πλατινί

Η βρετανική εφημερίδα αναφέρει πως έχει αδιάσειστα στοιχεία για συνάντηση του προέδρου της UEFA με τον επικεφαλής της υποψηφιότητας του Κατάρ, Μοχάμεντ Μπιν Χαμάμ, ο οποίος φέρεται να δωροδόκησε με 5 εκατ. ευρώ μέλη της FIFA για να κερδίσει την ψήφο τους στις διαδικασίες για την ανάθεση του Παγκόσμιου Κυπέλλου του 2022. 

Το δημοσίευμα αναφέρει πως η συνάντηση έγινε λίγο πριν την ψηφοφορία, το 2010 και ο Μπιν Χαμάμ προσέγγισε ο ίδιος τον Μισέλ Πλατινί για να κερδίσει τη συμπαράστασή του. Η ψηφοφορία είναι μυστική, αλλά ο πρόεδρος της UEFA είχε δηλώσει πως είχε ψηφίσει το Κατάρ. 

Ο Πλατινί είχε παραδεχτεί πως είχε δειπνήσει με τον Νικολά Σαρκοζί και αξιωματούχους από το Κατάρ, χωρίς ωστόσο να του έχει ζητηθεί να υποστηρίξει την υποψηφιότητα. Η πρόσληψη του γιου του προέδρου της UEFA, Λοράν, σε ηγετικό πόστο σε αθλητική εταιρεία στο Κατάρ, έδωσε ακόμη περισσότερη τροφή στα σενάρια. 

Τα δημοσιεύματα αυτά έχουν προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις, αφού η Αυστραλία και οι ΗΠΑ (οι ηττημένες της ψηφοφορίας) φέρονται έτοιμες να θέσουν εκ νέου υποψηφιότητα μετά τις αποκαλύψεις για τη διαφθορά, ενώ φημολογείται πως και η Αγγλία ίσως διεκδικήσει τη διοργάνωση του 2018, που ανατέθηκε στη Ρωσία, καθώς η ψηφοφορία για τα δύο Μουντιάλ είχε γίνει ταυτόχρονα.

Λαμία-Δηλητηρίαση μαθητών: Τι ανακοίνωσε η εταιρεία που φτιάχνει τα σχολικά γεύματα

Λαμία-Δηλητηρίαση μαθητών: Τι ανακοίνωσε η εταιρεία που φτιάχνει τα σχολικά γεύματα

Την άμεση διερεύνηση της υπόθεσης ζήτησαν ορισμένοι γονείς, οι οποίοι μετέβησαν στον εισαγγελέα Λαμίας, ενώ…