Newsroom

Newsroom

Το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας στο «Nomadland» της Κλόι Ζάο

Το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας κέρδισε η ταινία «Nomadland» της Κλόι Ζάο.

nomadland 1 1

H 39χρονη Κινέζα σκηνοθέτις Κλόι Ζάο δήλωσε: «Εκ μέρους των παραγωγών μου, ευχαριστούμε την Ακαδημία και τους συνυποψήφιους μας και όσους μας βοήθησαν για να γίνει αυτή η ταινία, τη συγγραφέα του βιβλίου στο οποίο βασιστήκαμε, όλους όσους έπαιξαν, όσους βρήκαμε στο δρόμο και μας δίδαξαν τι σημαίνει πραγματική καλοσύνη».

Μια ανατροπή στη φετινή τελετή ήταν πως το συγκεκριμένο βραβείο δεν ανακοινώθηκε τελευταίο- όπως συμβαίνει πάντα στην ιστορία του θεσμού- αλλά πριν από την απονομή των βραβείων Α’ Γυναικείου και Α΄ Ανδρικού Ρόλου.

Στο φιλμ της σκηνοθέτιδας Chloe Zhao  πρωταγωνιστεί η βραβευμένη με Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου, Frances McDormand (Three Billboards Outside Ebbing Missouri) ως μια μοντέρνα νομάς, που περιφέρεται στην αμερικάνική Δύση μετά την πτώχευση της επιχείρησης όπου εργαζόταν. 

Η ταινία τιμήθηκε με τον Χρυσό Λέοντα στο Φεστιβάλ Βενετίας και άνοιξε τον περασμένο Σεπτέμβριο το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας.

Το σενάριο της Κλόε Ζάο βασίζεται στο βιβλίο «Nomadland: Surviving America in the Twenty-First Century» της δημοσιογράφου Τζέσικα Μπρούντερ, η οποία διδάσκει αφηγηματική γραφή στη Σχολή Δημοσιογραφίας του Πανεπιστημίου Κολούμπια.

Β. Καπερνάρος για υπόθεση Λυγγερίδη: «Θα υπάρξουν πιέσεις, για να κλείσουν στόματα» (video)

καπερναρος

Β. Καπερνάρος για υπόθεση Λυγγερίδη: «Θα υπάρξουν πιέσεις, για να κλείσουν στόματα» (video)

«Η Αστυνομία δέχεται συνεχώς επιθέσεις στα γήπεδα, αλλά πάντα περνούσαν στο ντούκου», παραδέχτηκε ο πρόεδρος…