ΧΒ

Χαρά Βλαχοδήμου

Όσα κρύβει ένας ψυχολόγος

Ξέρω πως είναι δύσκολο να με εμπιστευτείς, όμως θα σου δώσω το χώρο και το χρόνο να το κάνεις. Ξέρω πως δε σου αρέσει να νιώθεις άσχημα, όμως θα σου μάθω πως δεν είναι κακό να μην είσαι καλά κάποιες φορές.

ψυχολόγος

Ξέρω πως θα ήθελες να αποφύγεις τον πόνο, θα σου δείξω όμως πως ο πόνος σε κάνει τον όμορφο άνθρωπο που γνωρίζω σήμερα.

Ξέρω πως δεν μπορώ να σου δώσω τις απαντήσεις που πασχίζεις να βρεις, θα σου δώσω όμως το κλειδί για να τις ξεκλειδώσεις μόνος σου.

Ξέρω πως δεν είναι εύκολη διαδικασία, θα πονέσεις, θα κλάψεις, θα σου προσφέρω όμως ένα χώρο για να είσαι ελεύθερα αυτός που είσαι.

Ξέρω πως δε θα ήθελες να βρίσκεσαι εδώ και όμως είμαι τόσο περήφανη για εσένα.

Ξέρω πως σε έκαναν να νιώσεις «εκκρεμότητα» στη ζωή τους, αλλά θα σου δείξω πώς να σε βάζεις προτεραιότητα και να προχωράς μπροστά.

Ξέρω πως θα έρθουν στιγμές που θα θέλεις να παραιτηθείς, να τα παρατήσεις, θα σταθώ δίπλα σου και θα γίνω το φως του τούνελ για εσένα.

Ξέρω πως δε μπορώ να σου δώσω μία θεραπεία, ξέρω πως δε μπορώ να σε βεβαιώσω πως όλα θα πάνε καλά για πάντα, αλλά θα σου μάθω τον τρόπο να τα κάνεις ΕΣΥ να πηγαίνουν καλά.

Ξέρω πως θα ήθελες να μπεις στο μυαλό μου, όμως αυτό που θα ακούσεις, στην τελική, είναι αυτό που θα σε βοηθήσει να βάλεις σε τάξη το δικό σου μυαλό.

Ξέρω πως νιώθεις ανίσχυρος μπροστά στο θάνατο, όμως θα σου μάθω να νιώθεις δυνατός μέσα στη ζωή.

Ξέρω πως δεν είμαι μάγος και δε μπορώ να σε βοηθήσω αν εσύ δε το θέλεις, σου λέω όμως πως αν μου δώσεις το χέρι, θα σε κρατήσω σφιχτά και θα μείνω δίπλα σου.

Ξέρω πως είσαι ένας περαστικός για κάποιους, είμαι ένας περαστικός για σένα, αλλά θέλω να ξέρεις πως για μένα είσαι ακόμα ένα μόνιμο κομμάτι του παζλ της ζωής μου.

Ξέρω πως πολλές φορές θα με αποκαλέσεις Δάσκαλό, όμως να ξέρεις πως είσαι παράλληλα Δάσκαλος δικός μου.

Ξέρω πως πολλοί θα σε κατηγορήσουν ως αδύναμο που ήρθες σε εμένα, όμως θέλω να θυμάσαι… πως σε μένα έρχονται οι δυνατοί που χρειάζονται να μάθουν πώς να διαχειριστούν τους «αδύναμους» του κόσμου. Και οι δυνατοί που δε φοβούνται να τσαλακώσουν το εγώ τους στο βωμό της εξέλιξης, της αλλαγής.

Συνταξιδιώτη μου, σε ευχαριστώ και σε θαυμάζω.

Με εκτίμηση για την προσπάθεια και την διαφορετικότητα σου.

 

πηγή: charavlachodimou.gr

 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Κωνσταντίνος Τζολάκης: Η συγκινητική αγκαλιά με τον πατέρα του μετά τα πέναλτι με τη Φενέρ (video)

Καταγραφή 26

Κωνσταντίνος Τζολάκης: Η συγκινητική αγκαλιά με τον πατέρα του μετά τα πέναλτι με τη Φενέρ (video)

Μια αρκετά φορτισμένη στιγμή για τον πρωταγωνιστή της πρόκρισης του Ολυμπιακού

Λαζόπουλος: “Τα έχωσε” σε Αυτιά – «Πόσα χιλιόμετρα γλείψιμο έχει κάνει η γλώσσα του» (video)

InCollage 20240419 145031854

Λαζόπουλος: “Τα έχωσε” σε Αυτιά – «Πόσα χιλιόμετρα γλείψιμο έχει κάνει η γλώσσα του» (video)

«Σηκωνόταν χαράματα για να στηρίξει την κυβέρνηση. Δεν προχώρησε καθόλου σαν άνθρωπος», ανέφερε ο Λάκης…

Xριστίνα Σούζη: «Πολικός αεροχείμμαρος γιοκ! Πολικές θερμοκρασίες γιοκ!» – H πρόγνωση της για τις επόμενες μέρες (video)

Σούζη

Xριστίνα Σούζη: «Πολικός αεροχείμμαρος γιοκ! Πολικές θερμοκρασίες γιοκ!» – H πρόγνωση της για τις επόμενες μέρες (video)

Η μετεωρολόγος του ΣΚΑΪ δεν συμφωνεί με τις προβλέψεις για πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και για…