Ως Μιχελάκης κυκλοφορούσε ο Μαζιώτης

Οκτώ φορές πυροβόλησε συνολικά ο Νίκος Μαζιώτης σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε ο αρχηγός της ΕΛΑΣ Δημήτρης Τσακνάκης, τραυματίζοντας…

Οκτώ φορές πυροβόλησε συνολικά ο Νίκος Μαζιώτης σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε ο αρχηγός της ΕΛΑΣ Δημήτρης Τσακνάκης, τραυματίζοντας δύο τουρίστες (έναν Αυστραλό και έναν Γερμανό) και έναν ειδικό φρουρό.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. ο Μαζιώτης κυκλοφορούσε με πλαστή ταυτότητα ως Μιχάλης Μιχελάκης του Νικολάου και της Αρχοντίας, γεννηθείς το 1977 και όπως ανέφερε ο κ. Τσακνάκης με αυτό το όνομα είχε αγοράσει αυτοκίνητο το οποίο ενδέχεται να χρησιμοποιήθηκε στη ληστεία της Αγροτικής Τράπεζας στην Κλειτορία Αχαΐας τον Μάρτιο του 2014, με την οποία οι Αρχές συνδέουν τον Νίκο Μαζιώτη.

Όπως ενημέρωσε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., από την έρευνα προκύπτει, ακόμη, συμμετοχή του Νίκου Μαζιώτη στη ληστεία σε τράπεζα στα Μέθανα Τροιζηνίας.

Η έρευνα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ενώ η Αστυνομία «χτενίζει» ολόκληρη την Αττική για τον εντοπισμό των κρησφύγετων του Μαζιώτη.

Ο Μαζιώτης νοσηλεύεται φρουρούμενος στον Ευαγγελισμό, καθώς τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια ένοπλης συμπλοκής που προηγήθηκε της σύλληψής του. «Ο καταζητούμενος τρομοκράτης βρίσκεται στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ.» είπε ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, συμπληρώνοντας ότι μετά τη χειρουργική επέμβαση κρατείται φρουρούμενος.

Από την πλευρά του ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βασίλης Κικίλιας τόνισε ότι η σύλληψη Μαζιώτη ήταν μεγάλη επιτυχία για τις διωκτικές αρχές. Επίσης, ευχαρίστησε θερμά τους αστυνομικούς μεταφέροντας και τις ευχαριστίες του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Δοκιμή για… Αρμαγεδδώνα: Η NASA χτύπησε αστεροειδή για να αλλάξει την πορεία του

AP - NASA Αστεροειδης Διμορφος

Δοκιμή για… Αρμαγεδδώνα: Η NASA χτύπησε αστεροειδή για να αλλάξει την πορεία του

Διαστημόπλοιο-καμικάζι έπεσε με ταχύτητα η οποία ξεπερνούσε τα 20.000 χιλιόμετρα την ώρα πάνω στον αστεροειδή…