Το Oruc Reis συνεχίζει την πορεία του εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας

Να αποστρατιωτικοποιηθούν Λήμνος, Σαμοθράκη και Άη Στράτης ζητά η Τουρκία

oruc reis 1 1

Εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας εξακολουθεί να πλέει το Oruc Reis, που κινείται νοτιοανατολικά της Ρόδου, με την Τουρκία να προχωράει σε ακόμη μια νέα προκλητική ενέργεια, καθώς με navtex ζητά να αποστρατιωτικοποιηθούν Λήμνος, Σαμοθράκη και Άγιος Ευστράτιος, επικαλούμενη τη Συνθήκη της Λωζάννης.

Το τουρκικό ερευνητικό, που έχει ανοίξει σήμερα Τετάρτη τους πομπούς του, βρέθηκε χθες μια ανάσα από το Καστελόριζο, κινούμενο σε απόσταση 9-10 ναυτικών μιλίων από το ακριτικό νησί. Σήμερα συνεχίζει την πορεία του νοριανατολικά της Ρόδου με τις ένοπλες δυνάμεις να βρίσκονται σε ύψιστη επιφυλακή.

Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε ομιλία του, απείλησε με «εφιάλτες» όσους επιχειρούν να τους απομονώσουν από συγκεκριμένες περιοχές. «Επιφυλάσσουμε εφιάλτες για όσους δεν εγκαταλείπουν τα όνειρά τους να μας αποκλείσουν από αυτή τη γεωγραφική περιοχή, την οποία θα προστατεύουμε με τη ζωή μας όταν χρειάζεται» ανέφερε σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.

Παράλληλα, η φιλοκυβερνητική Yeni Safak αναφέρει σε δημοσίευμά της ότι η τουρκική Navtex θα ανανεωθεί και το ερευνητικό Oruc Reis, που έχει σαρώσει ήδη μια περιοχή περίπου 4 χιλιομέτρων στην ανατολική Μεσόγειο, όπως αναφέρει αναμένεται να συνεχίσει τις έρευνες. Θυμίζουμε ότι η παράνομη NAVTEX των Τούρκων λήγει αύριο, Πέμπτη 22 Οκτωβρίου.

Από την πλευρά της, η ελληνική κυβέρνηση έχοντας φύγει με άδεια χέρια από τη Σύνοδο Κορυφής επιδίδεται από την περασμένη Δευτέρα σε μπαράζ διπλωματικών κινήσεων χωρίς ωστόσο, μέχρι στιγμής αποτέλεσμα από την πλευρά της ΕΕ. 

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…