Ορθόδοξος Αρχιεπίσκοπος ανοίγει τις εκκλησίες για τους μουσουλμάνους που χτυπούν οι Ισραηλινοί

«Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι είμαστε στόχος της ισραηλινής κατοχής», αναφέρει σε μήνυμά του ο ορθόδοξος αρχιεπίσκοπος Σεβαστείας Θεοδόσιος (Χάννα)

AP22107312024835

Μετά την απαράδεκτη βεβήλωση ενός από τα παλαιότερα μουσουλμανικά τεμένη στον κόσμο, το τέμενος Αλ Άκσα στην Ιερουσαλήμ, και μάλιστα κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού, ο αρχιεπισκόπος Σεβαστείας, Θεοδόσιος (Χάννα), σε ανακοίνωσή του προς τον Παλαιστινιακό λαό, τονίζει ότι οι χριστιανικές εκκλησίες και οι μονές που βρίσκονται κοντά στο τέμενος θα παραμείνουν ανοιχτές ώστε «να προσφέρουν καταφύγιο για τη περίθαλψη των τραυματιών προσκυνητών, αλλά και του προσωπικού των πρώτων βοηθειών που τραυματίστηκαν κι εκείνοι στις επιθέσεις αυτές».

Στο συγκινητικό του μήνυμα και αποκαλώντας «αδέλφια» τους μουσουλμάνους Παλαιστίνιους, ο σεβ. Θεοδόσιος Χάννα τονίζει:

«Αγαπητά μου αδέλφια, λαέ της Παλαιστίνης, ηρωικέ λαέ της αντίστασης σε όλη την Παλαιστίνη και ιδιαίτερα στην Ιερουσαλήμ.

Ένα νέο έγκλημα διαπράττεται σήμερα από το πρωί στο προαύλιο του τεμένους Αλ Άκσα, με προκλητικές επιθέσεις, πυροβολισμούς, ξυλοδαρμούς προσκυνητών, μικρών και μεγάλων, ακόμα και γυναικών.

Δηλώνουμε, αγαπητά μας αδέλφια, εξ ονόματος των Χριστιανών της πατρίδας μας, την καταδίκη και τον αποτροπιασμό μας για τις επιθέσεις αυτές των δυνάμεων κατοχής στο τέμενος Αλ Άκσα.

Τόσο οι μουσουλμάνοι του λαού μας, που τώρα υφίστανται αυτή την επίθεση στους ιερούς τους χώρους, όσο και οι Χριστιανοί του λαού μας, είμαστε όλοι στόχος της ισραηλινής κατοχής.

Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση σε όλους τους τραυματίες. 
Ευχόμαστε να συνεχιστεί αυτή η αντίσταση του παλαιστινιακού λαού μας για την υπεράσπιση της Ιερουσαλήμ. 

Ανακοινώνουμε ότι οι εκκλησίες και οι μονές, που βρίσκονται κοντά στο τέμενος Αλ Άκσα, θα παραμείνουν ανοικτές για να προσφέρουν καταφύγιο για τη περίθαλψη των τραυματιών προσκυνητών, αλλά και του προσωπικού των πρώτων βοηθειών που τραυματίστηκαν κι εκείνοι στις επιθέσεις αυτές.

Είμαστε όλοι μία οικογένεια, αγαπητά μου αδέλφια. Και έχουμε χρέος να στεκόμαστε ο ένας δίπλα στον άλλον και να βοηθάμε ο ένας τον άλλον, ιδιαίτερα σε αυτές τις συνθήκες».

Υπενθυμίζεται ότι αιματηρές συγκρούσεις ξέσπασαν τα ξημερώματα της Παρασκευής, μετά την προκλητική εισβολή ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας στο εσωτερικό του περίφημου τζαμιού –του τρίτου πιο ιερού τόπου του Ισλάμ– προκειμένου να καταστείλουν με πλαστικές σφαίρες, δακρυγόνα και βομβίδες κρότου-λάμψης ομάδα Παλαιστίνιων κουκουλοφόρων, οι οποίοι, σύμφωνα με την αστυνομία του Ισραήλ, είχαν οχυρωθεί στο τζαμί, πετώντας πέτρες και πυροτεχνήματα. Τουλάχιστον 152 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν, με βάση την Ερυθρά Ημισέληνο. Οχτώ νοσηλεύονταν στην εντατική, όπως ανέφερε η ιστοσελίδα της Haaretz. Είχε προηγηθεί όργιο φημών για απόπειρα προβοκάτσιας, υποκινούμενη από εξτρεμιστική εβραϊκή οργάνωση, η οποία είχε καλέσει πιστούς να σφαγιάσουν ζώα ως θυσία για το Πάσχα στον ευρύτερο χώρο του Αλ-Ακσά που γειτνιάζει, ως γνωστόν, με το εβραϊκό Τείχος των Δακρύων.

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι… ξαναχτύπησε

AP23310835745895

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι… ξαναχτύπησε

Ο Αργεντίνος πρόεδρος χαρακτήρισε σε συνέντευξή του τον κολομβιανό ομόλογό του Γουστάβο Πέτρο «δολοφόνο» και…