Ορθά παρενέβη η ΕΛΑΣ για το οπλοστάσιο στην ΑΣΟΕΕ, σύμφωνα με την Γεννηματά

Δεν ξέχασε να «καλύψει» και Λοβέρδο για Novartis

NewsRoom 13/11/2019 | 16:19

Ευθύνη και σύνεση, ενόψει του Πολυτεχνείου, καθώς κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αμαυρώσει τον αγώνα φοιτητών για δημοκρατία και για ελευθερία, ζήτησε από το βήμα της Βουλής η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Σχετικά με το πανεπιστημιακό άσυλο και τα πρόσφατα επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ, κράτησε ίσες αποστάσεις από φοιτητές και δυνάμεις καταστολής, τονίζοντας πως «χρειάζεται ευθύνη και αυτοσυγκράτηση»

Η Φώφη Γεννηματά τόνισε ότι η θέση του κόμματός της είναι σαφής και κατηγορηματική: «Ανοιχτά πανεπιστήμια χώρος διακίνησης ιδεών, ασφαλή για φοιτητές και την ακαδημαϊκή κοινότητα. Είμαστε ταυτόχρονα απέναντι στα φαινόμενα βίας και ανομίας», είπε η κ. Γεννηματά και πρόσθεσε ότι ορθά παρενέβη η Αστυνομία για να αποκαλύψει το οπλοστάσιο στην ΑΣΟΕΕ, όμως η παρέμβασή της την επόμενη ημέρα ήταν περιττή. «Γι αυτό επέμενα στη πρότασή μου για το άσυλο το καλοκαίρι που εφ' όσον είχε ψηφιστεί δεν θα επέτρεπε την αδικαιολόγητη βια όπως αυτή που έδειξαν τη Δευτέρα στην ΑΣΟΕΕ. Με την δική μας διάταξη θα είχαμε αποφύγει».

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, στην ομιλία της στη Βουλή για τις τροποιήσεις στον Ποινικό Κώδικα, δεν μπορούσε να αφήσει ασχολίαστη την δίωξη εις βάρος του Ανδρέα Λοβέρδου, για την υπόθεση Novartis.  

«Τα πειθήνια όργανα του παραμένουν πιστά στο σχέδιο και προσπαθούν έστω και στο τέλος να νομιμοποίησουν αστήρικτες και καθοδηγούμενες ενέργειες», ανέφερε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής ενώ τόνισε ότι ποινική δίωξη που παραγγέλθηκε κατά του Ανδρέα Λοβέρδου είναι το τελευταίο δείγμα γραφής ενός συστήματος που αποδομείται. Μια μόλις ημέρα μετά το αίτημα του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για αφαίρεση του φακέλου από την κ. Τουλουπάκη αυτή έσπευσε να κάνει δίωξη»,πρόσθεσε.

«Κυνικά και απροκάλυπτα προσέθεσε ένα κομμάτι στο παζλ της σκευωρίας. Παρά τα εμπόδια και τα προσκόμματα του ΣΥΡΙΖΑ και τη στροφή του τώρα η Προανακριτική ξεκίνησε από χθες την ουσιαστική της λειτουργία. Είμαστε σίγουροι ότι η αλήθεια θα λάμψει», υπογράμμισε η Φ. Γεννηματά.