Newsroom

Newsroom

Όρθια στην "κόλαση" της Βοσνίας η Εθνική

H Εθνική απέδειξε ότι έχει επιστρέψει στην ελίτ, καθώς οι παίκτες του Σκίμπε, μετά τις Βρυξέλλες, κράτησε το 0-0 στην…

593b0ca21dc52426558b466f

H Εθνική απέδειξε ότι έχει επιστρέψει στην ελίτ, καθώς οι παίκτες του Σκίμπε, μετά τις Βρυξέλλες, κράτησε το 0-0 στην της Ζένιτσα κόντρα στη Βοσνία, αφού πήρε λευκή ισοπαλία και παρέμεινε στη 2η θέση, με όλα να εξαρτώνται από τα πόδια της.

Με τον Ζέκα στο πλευρό του Τζιόλη, τον Σταφυλίδη αριστερό μπακ και τον Μπακασέτα να τον πλαισιώνει στη πτέρυγα, διάλεξε να παρατάξει την Εθνική ο Μίκαελ Σκίμπε, απαντώντας με αυτές τις επιλογές στα ερωτηματικά που υπήρχαν πριν από την έναρξη του αγώνα αναφορικά με τη σύνθεση της ομάδας.

Από την άλλη μεριά, ο Μέχμεντ Μπαζντάρεβιτς δεν επιφύλαξε κάποια έκπληξη, αφού ο σχηματισμός του 4-4-2, παρά τις απουσίες, δεν άλλαξε, με τους Τζέκο και Ιμπίσβιτς να είναι το δίδυμο στην επίθεση και τον Πιάνιτς να κινείται από πίσω τους προκειμένου να τους τροφοδοτεί με την πρώτη ευκαιρία.

Άψογα διαβασμένη για τις ανάγκες του ματς παρουσιάστηκαν οι παίκτες της Εθνικής, αφού ο Μίκαελ Σκίμπε γνώριζε ότι από την αρχή του ματς οι Βόσνιοι με τη δύναμη της έδρας θα ήθελαν να αιφνιδιάσουν του Έλληνες διεθνείς.

Με αμυντική συνέπεια και κυρίως με καθαρό μυαλό στην κυκλοφορία της μπάλας, η Ελλάδα διατηρούσε την κατοχή της μπάλας, κόβοντας με σχετική άνεση το ρυθμό που ήθελαν να επιβάλλουν οι γηπεδούχοι, ωστόσο δεν έλειψαν στιγμές έλλειψης συγκέντρωσης μέσω των οποίων οι Βόσνιοι προκαλούσαν κινδύνους.

Συγκεκριμένα στο 12’, ο Ιμπίσεβιτς έπιασε στον ύπνο την ελληνική άμυνα και με κάθετη βρήκε τον Βίστσα που έκανε το πλασέ, αλλά ο Καρνέζης είχε κινηθεί πολύ γρήγορα για να κλείσει τη γωνία του και απέκρουσε σε κόρνερ. Το γεγονός ότι το ματς δεν έβγαινε στους Βόσνιους φάνηκε και στο 21’, όταν ο Λούλιτς αποχώρησε με τραυματισμό, με τον Κόντρο να παίρνει τη θέση του.

Μάλιστα, στο 25’ λίγο έλειψε να χριστεί και σκόρερ, όταν βρέθηκε αμαρκάριστος στην περιοχή, αλλά και πάλι ο Καρνέζης ήταν σε ετοιμότητα και απέκρουσε το σουτ του Βόσνιου μέσου.

Παρά τις ευκαιρίες των γηπεδούχων, η Ελλάδα δεν δεχόταν πίεση και τους κρατούσε με άνεση μακριά από τα καρέ του γκολκίπερ της Ουντινέζε, γεγονός που πιστώνεται στα ασταμάτητα τρεξίματα του Ζέκα. Στο 27’ οι παίκτες του Μίκαελ Σκίμπε δήλωσαν την παρουσία τους και επιθετικά με ένα σουτ του Ζέκα που πέρασε άουτ, πάνω από την εστία του Μπέγκοβιτς. Ωστόσο, ήταν φανερό ότι δημιουργικά οι Φορτούνης, Μάνταλος και Μπακασέτας δεν ήταν σε καλή μέρα, αφού ούτως ή άλλως το παιχνίδι ήταν ειδικών συνθηκών, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να μην καταφέρνει να είναι επικίνδυνη επιθετικά.

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους