Newsroom

Newsroom

Ορμπαν: "Εντυπωσιακό το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος" – Αναμένεται να κηρυχθεί άκυρο λόγω μικρής συμμετοχής

Η συντριπτική πλειοψηφία των Ούγγρων που ψήφισαν στο δημοψήφισμα σήμερα απέρριψε το ευρωπαϊκό σχέδιο μετεγκατάστασης προσφύγων στις χώρες της Ε.Ε., όπως ακριβώς είχε προτρέψει ο πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν, ωστόσο το χαμηλό ποσοστό προσέλευσης στις κάλπες της τάξης του 45%, όπως εκτιμάται, δεν είναι επαρκές προκειμένου να θεωρηθεί έγκυρη η διαδικασία.

57dc38ae1dc524c21e8b494a

«Εντυπωσιακό» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν, το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος με αντικείμενο το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις ποσοστώσεις στη μετεγκατάσταση προσφύγων στις χώρες της ΕΕ. Ο ίδιος επισήμανε ότι οι ιθύνοντες της Ευρωπαϊκής Ένωσης οφείλουν να λάβουν υπόψη τους το αποτέλεσμα.

Με καταμετρημένο το 94,8% των ψήφων, το 98,2% των Ούγγρων που ψήφισε απέρριψε το ευρωπαϊκό σχέδιο ποσοστώσεων για την μετεγκατάσταση προσφύγων στις χώρες της Ε.Ε., μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο τον ιστότοπο της Εθνικής Εκλογικής Επιτροπής.

Παρ’όλα αυτά, δεν επιτεύχθηκε το μίνιμουμ συμμετοχής, δηλαδή το 50%, προκειμένου το δημοψήφισμα να κριθεί έγκυρο.

Έτσι, περιορίζονται πλέον οι δυνατότητες του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν να ασκήσει πιέσεις στις Βρυξέλλες προκειμένου να αλλάξουν την μεταναστευτική τους πολιτική.

«Βασιζόμενοι σε αυτά τα στοιχεία μπορούμε δικαίως να πούμε ότι η σημερινή ημέρα έφερε μια σαρωτική νίκη για όλους εκείνους που απορρίπτουν την υποχρεωτική μετεγκατάσταση (μεταναστών)… και για εκείνους που πιστεύουν πως τα θεμέλια μιας ισχυρής Ε.Ε. μπορούν να είναι μόνο τα ισχυρά κράτη», ο βουλευτής του Φίντες Γκέργκελι Γκουλίας.

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

5653777 1

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετά από επιχείρηση αστυνομικών, εντοπίστηκε το εν λόγω σπίτι, μέσα στο οποίο διέμεναν 14 άτομα…