Ορκίστηκε ξανά πρόεδρος της Συρίας ο Άσαντ εν μέσω του αιματηρού εμφυλίου

Ο Σύρος Πρόεδρος Μπασάρ αλ-Ασαντ ορκίστηκε σήμερα για μια τρίτη επταετή θητεία, σε τελετή στο προεδρικό μέγαρο της Δαμασκού. Ο…

asad543

Ο Σύρος Πρόεδρος Μπασάρ αλ-Ασαντ ορκίστηκε σήμερα για μια τρίτη επταετή θητεία, σε τελετή στο προεδρικό μέγαρο της Δαμασκού. Ο Ασαντ ορκίστηκε στο Κοράνι ενώπιον των βουλευτών που μετείχαν σε έκτακτη συνεδρίαση του κοινοβουλίου και παρουσία τουλάχιστον χιλίων προσκεκλημένων, ενώ η χώρα πλήττεται από τρία χρόνια πολέμου στον οποίο περισσότεροι από 170.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. “Υπόσχομαι να σέβομαι το Σύνταγμα … και να προστατεύω το λαό της Συρίας”, δήλωσε κατά την ορκωμοσία του η οποία μεταδόθηκε απευθείας από τη συριακή τηλεόραση.

“Οι Δυτικοί και οι Άραβες θα πληρώσουν πολύ ακριβά την υποστήριξή τους στην τρομοκρατία”, προειδοποίησε ο Πρόεδρος Ασαντ στην επίσημη ομιλία του. Επικαλούμενος την αστάθεια που επικρατεί στο Ιράκ και σε άλλα σημεία της περιοχής, ο Ασαντ τόνισε ότι “σύντομα θα δούμε τις αραβικές χώρες, τις περιφερειακές και τις χώρες της Δύσης που στήριξαν την τρομοκρατία ότι θα πληρώσουν επίσης πολύ ακριβά” την υποστήριξη αυτή, δήλωσε αναφερόμενος στην αντιπολίτευση και τους αντάρτες που προσπαθούν επί τρία χρόνια να ανατρέψουν το καθεστώς του.

Ο Μπασάρ αλ-Ασαντ τόνισε ότι θα πολεμά την τρομοκρατία έως ότου αποκατασταθεί η ασφάλεια σε όλη τη Συρία, ότι θα συνεχίσει να προσφέρει “εθνική συμφιλίωση” σε όλους όσοι παραδίδουν τα όπλα τους και ότι η χώρα του αντιμετωπίζει μια “επίθεση από το εξωτερικό” που χρησιμοποιεί “τοπικά εργαλεία”.

 

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι… ξαναχτύπησε

AP23310835745895

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι… ξαναχτύπησε

Ο Αργεντίνος πρόεδρος χαρακτήρισε σε συνέντευξή του τον κολομβιανό ομόλογό του Γουστάβο Πέτρο «δολοφόνο» και…

Οι ΗΠΑ παίρνουν αποστάσεις από το Ισραήλ, αλλά ο Νετανιάχου δε… χαμπαριάζει

μπενιαμίν νετανιάχου

Οι ΗΠΑ παίρνουν αποστάσεις από το Ισραήλ, αλλά ο Νετανιάχου δε… χαμπαριάζει

Έξαλλος ο Ισραηλινός πρωθυπουργός με την αλλαγή στάσης της Ουάσινγκτον - Ακύρωσε επίσκεψη ισραηλινής αντιπροσωπείας…