ΙΚ

Ιμμάνουελ Κ.

Οριστικό: «Κλείδωσε» η ημερομηνία των εκλογών

Ή τον Μάιο ή τον Οκτώβριο ή τον Ιούνιο, μπορεί και τον Αύγουστο

λουκέτα

«Είναι οριστικό: «κλείδωσαν» οι εκλογές τον Οκτώβριο». Πόσες φορές έχετε διαβάσει αυτόν τον τίτλο τις τελευταίες εβδομάδες;

Μπορεί βέβαια να έχετε διαβάσει και παραλλαγές. Αν όχι στο τίτλο, σίγουρα μέσα στα άρθρα που «κλειδώνουν» τις εκλογές. Τα περισσότερα μάλιστα αναφέρουν όλες τις εκδοχές μέσα. Αφού τις «κλειδώνουν» τον Οκτώβριο, βάζουν και την εκδοχή να γίνουν όλες μαζί τον Μάιο ή και να γίνουν τον Ιούνιο «αν τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών δείξουν μία διαφορά μικρότερη του 3% ή μεγαλύτερη του …10%».

29 κατασκευαστές ειδήσεων και πολιτικών αναλύσεων «κλειδώνουν» κάθε είδους ημερομηνία προσπαθώντας να …ξεκλειδώσουν το κεφάλι του πρωθυπουργού («ο οποίος, όμως, είναι ο μόνος που τελικά θα αποφασίσει…») γράφοντας βαρύγδουπα άρθρα με ακόμη πιο βαρύγδουπους τίτλους, μπας και τσιμπήσουν κανένα βαρύγδουπο νούμερο στις επισκέψεις των site τους.

Διότι εκεί είναι το θέμα: τα κλικς! Ούτε λόγος για πραγματική πολιτική ανάλυση -με σπάνιες εξαιρέσεις. Το πολιτικό ρεπορτάζ έχει εκπέσει σε επίπεδο καφεμαντείας για το πότε θα γίνουν εκλογές και το πότε θα γίνει ανασχηματισμός και ποιοι θα ανασχηματιστούν. Επίσης και το ποιοι θα μπουν, θα βγουν, θα κοπούν, θα ραφτούν στα ψηφοδέλτια.

Μια ατελείωτη σαχλαμάρα. Οπου η πολιτική εκλαμβάνεται μόνο ως «παρασκήνιο», ως «μικροπολιτική», ως «κουτσομπολιό» και «κάτι πήρε τ’ αυτί μου αλλά δεν είμαι και σίγουρος».

Σαχλαμάρα που όμως, πέρα από τα κλικ, παίζει κι έναν ακόμη ρόλο: να κρατάει το κόμμα -το όποιο κόμμα- συσπειρωμένο και τους οπαδούς του στα κάγκελα. Το ότι ρίχνει τη αξιοπιστία των ΜΜΕ και της δημοσιογραφίας στα τάρταρα, δεν αφορά και δεν ενοχλεί κανέναν.

Δημοσιογραφία του «κουβά»!

Πηγή: thefact.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

phlio 1

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

Οι ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν την χώρα, οδήγησαν σε πλημμυρικά φαινόμενα σε περιοχές της Θεσσαλίας.