Οριστικό: Αποχωρεί από τη Euroleague ο Παναθηναϊκός

Οριστική φαίνεται να είναι η ρήξη του Παναθηναϊκού με την διοργανώτρια αρχή της Euroleague, αφού δεν βρέθηκε κοινό σημείο επαφής μεταξύ των δύο πλευρών κατά τη διάρκεια της συνεδρίασής της.

NewsRoom 12/04/2018 | 17:03

Οι προτάσεις των «πρασίνων» δεν έγιναν αποδεκτές από το συμβούλιο των μετόχων και έτσι λίγο αργότερα το «τριφύλλι» ανακοίνωσε πως αποχωρεί από τη διοργάνωση μετά την ολοκλήρωση της σεζόν και επιστρέφει στη FIBA.

Η αντιπροσωπεία του Παναθηναϊκού, δια στόματος Δημήτρη Γιαννακόπουλου και Μάνου Παπαδόπουλου, έθεσε θέμα ψηφοφορίας και εκλογής νέου επικεφαλής της Euroleague, θέτοντας ζήτημα παραμονής του Τζόρντι Μπερτομέου. Η πρόταση αυτή δεν έγινε δεκτή, ενώ στη συνέχεια εκφράστηκαν και παράπονα για τη διαιτησία.

Η απόφαση για αποχώρηση θεωρείται ειλημμένη για τους «πράσινους», ωστόσο κάτι τέτοιο θα είναι ιδιαίτερα ζημιογόνο για την ΚΑΕ, καθώς ο Παναθηναϊκός έχει εγγυημένο συμβόλαιο με τη διοργάνωση, οπότε θα πρέπει να καταβάλει ένα πολύ γενναίο ποσό για να το «σπάσει», το οποίο εκτιμάται πάνω από τα δέκα εκατομμύρια ευρώ.

O Δημήτρης Γιαννακόπουλος έγραψε χαρακτηριστικά στο Instagram: