Οριστικό: Αγνοούν τον κίνδυνο ανοίγουν τα σχολεία - Όλα τα νέα μέτρα

Τα μέτρα ισχύουν και για εμβολιασμένους και για ανεμβολίαστους μαθητές 

NewsRoom 04/01/2022 | 16:22

Κανονικά και όπως έκλεισαν θα ανοίξουν τα σχολεία στις 10 Ιανουαρίου παρά το γεγονός ότι ολοένα και περισσότεροι ειδικοί ζητούσαν εδώ και ημέρες την αναβολή της επανέναρξης των μαθημάτων για λίγες ημέρες έως και λίγες εβδομάδες.

Η παραπάνω απόφαση είχε κλειδώσει ήδη από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, όπως είχε γράψει νωρίτερα και το Κουτί της Πανδώρας.

Ανοίγουν τα σχολεία με μόνο «όπλο» τα self test 

Πέρα από το γεγονός ότι τα σχολεία θα ανοίξουν ακριβώς όπως έκλεισαν, η επιτροπή προτείνει τα παρακάτω μέτρα με σκοπό τη διασφάλιση της υγείας των μαθητών, των οικογενειών τους αλλά και του κοινωνικού τους περίγυρου, σε μια περίοδο που τα κρούσματα έχουν υπερβεί τις 40.000 ημερισίως.

Έτσι λοιπόν, οι μαθητές πλέον θα υποχρεούνται σε 3 self test την εβδομάδα αντί για δύο και σε περίπτωση που εντοπιστεί κρούσμα κορονοϊού θα διενεργούνται 5 self test, δηλαδή ένα την ημέρα.

Όλα τα παραπάνω μέτρα θα ισχύουν τόσο για τους εμβολιασμένους όσο και για τους ανεμβολίαστους μαθητές

Τέλος, σε εξέλιξη βρίσκεται μέχρι αυτή τη στιγμή η συνεδρίαση της επιτροπής,  και αυτό που συζητείται είναι αν θα μείνει το πρωτόκολλο για το κλείσιμο ενός τμήματος στο 50+1.