ΜΝ

Μάκης Νοδάρος

Οριστική «γαλάζια ταφόπλακα» στον δρόμο καρμανιόλα Πάτρας – Πύργου

Προκλητικός ο υπουργός υποδομών Κ. Καραμανλής συνεχίζει να κοροϊδεύει τους κατοίκους της Ηλείας  

5011048

Οργή έχει προκαλέσει στους κατοίκους και στους φορείς της Ηλείας η …συνεχιζόμενη κοροϊδία σε βάρος τους , από τον υπουργό υποδομών Κώστα Καραμανλή στο ζήτημα της κατασκευής του δρόμου – καρμανιόλα Πάτρας – Πύργου , την οποία ακύρωσε με συνοπτικές διαδικασίες ο νέος υπουργός προβάλλοντας αστείες δικαιολογίες.

Όπως ανακοίνωσε επίσημα χθες σε σύσκεψη που έκανε στην Αθήνα με παράγοντες από την Ηλεία και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας , το συγκεκριμένο έργο θα υλοποιηθεί τελικά μέσω παραχώρησης  στην Κοινοπραξία της «Ολυμπίας Οδού» και όχι μέσω των εργολαβιών που είχαν δρομολογηθεί με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

«Σήμερα μπορώ να σας ανακοινώσω ότι συμφωνήσαμε με την Ολυμπία Οδό να υλοποιήσει το έργο, το οποίο θα ενταχθεί στη σύμβαση παραχώρησης. Η υλοποίηση συμφωνήσαμε να μην κοστίσει στο ελληνικό δημόσιο ούτε ευρώ παραπάνω από όσο προβλεπόταν στις 8 εργολαβίες -όμως τώρα εξασφαλίζεται η ολοκλήρωσή του. Επιπλέον, με τη λύση αυτή η επίβλεψη του έργου γίνεται από ανεξάρτητο μηχανικό, εξασφαλίζεται η εγγύηση της κατασκευής και απαλλάσσεται το Δημόσιο από το κόστος λειτουργίας και συντήρησης έως το 2040. Και βέβαια, αν δεν υπάρχουν εξωγενείς καθυστερήσεις το έργο θα είναι έτοιμο το 2023. Ακόμα, όμως, κι αν παρ’ ελπίδα αναγκαστούμε να πάμε πέραν του 2023, πλέον με την μη κατάτμηση έχουμε διασφαλίσει ότι δεν θα χαθεί η κοινοτική χρηματοδότηση.» – ανάφερε μεταξύ άλλων ο κ. Καραμανλής μετά το πέρας της σύσκεψης και αποκάλυψε ότι  οι εργολάβοι των 5 σημερινών εργολαβιών θα αποζημιωθούν κανονικά… όπως ορίζει ο νόμος!

«Θέλω όμως πάντα να είμαι ειλικρινής, γι’ αυτό και ξεκαθαρίζω ότι ασφαλώς και δεν έχουμε τελειώσει ακόμα. Έχουμε μπροστά μας το κρίσιμο στάδιο της έγκρισης όλων των παραπάνω από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Όπως είναι γνωστό, έχουμε ήδη κάνει προκαταρκτικές συζητήσεις μαζί της, πλέον το αίτημα είναι και επίσημο και περιμένουμε στους επόμενους μήνες, το οριστικό ΟΚ. Πιστεύω ότι θα το λάβουμε. Αν όχι, θα αναγκαστούμε να πάμε σε νέο διαγωνισμό. Πάλι θα γίνει το έργο. Αλλά θα πάρει παραπάνω χρόνο η διαδικασία. Πιστεύω βάσιμα όμως ότι αυτό δεν θα χρειαστεί.»- τόνισε.

Χάντρες για τους αφελείς…

«Χάντρες για τους αφελείς μοίρασε χθες ο Υπουργός Υποδομών για τον αυτοκινητόδρομο Πάτρας – Πύργου. Θέλει να ξαναδώσει το έργο στους παραχωρησιούχους της Ολυμπίας Οδού και μάλιστα «από το παράθυρο», όχι με διαγωνισμό αλλά με απευθείας ανάθεση! Και βέβαια, χωρίς να έχει εξασφαλίσει την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, πράγμα που σημαίνει ότι βρίσκεται στον αέρα η χρηματοδότηση του έργου, 293 εκ. ευρώ που με πολλή δουλειά, κόπο και τεράστια προσπάθεια εξασφάλισε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.»- αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας και υπογραμμίζει ότι :

« Είναι προφανές ότι θα ακολουθήσουν μακροχρόνιες δικαστικές διαδικασίες από τους κατασκευαστές που εκτελούν σήμερα το έργο, προσφυγές και ασφαλιστικά μέτρα, με συνέπεια η ολοκλήρωση του έργου να μετατεθεί για το πολύ μακρινό μέλλον. Και φυσικά θα υπάρξουν αποζημιώσεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ που θα υποχρεωθεί να καταβάλει ο ελληνικός λαός και όχι βέβαια ο αξιότιμος κ. Καραμανλής και η κυβέρνηση των «αρίστων». Αλλά πιο είναι το πιο οξύμωρο; Θέλουν να ξαναδώσουν το έργο σ’ αυτούς που ήδη το είχαν! Υπενθυμίζουμε στους αφελείς που κάνουν ότι δεν θυμούνται, ότι το τμήμα Πάτρας – Πύργου περιλαμβανόταν από το 2007, μαζί και με το υπόλοιπο τμήμα Πύργου – Τσακώνας, στην ενιαία σύμβαση παραχώρησης της Ολυμπίας Οδού και είχε χρόνο ολοκλήρωσης το 2012. Ήταν η δική τους κυβέρνηση, η αλήστου μνήμης συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, που το 2013 διέπραξε το έγκλημα να το αφαιρέσει από τη σύμβαση, διότι οι εργολάβοι το θεωρούσαν ασύμφορο. Τους άφησε μόνο το «φιλέτο» Κορίνθου – Πατρών για να θησαυρίζουν από τα υπέρογκα διόδια και το υπόλοιπο το παρέπεμψαν στις ελληνικές «καλένδες». Σ’ αυτούς τους ίδιους εργολάβους που εγκατέλειψαν το έργο το 2013 ως ασύμφορο, θέλει να το ξαναδώσει τώρα ο Υπουργός και μάλιστα με απευθείας ανάθεση. Με τσουχτερά διόδια βέβαια και με ορίζοντα ολοκλήρωσης το πολύ μακρινό μέλλον. Ο αυτοκινητόδρομος οδηγείται σε περιπέτειες με άγνωστη κατάληξη. Ετοιμάζουν άλλο ένα έγκλημα μετά από εκείνο του 2013. Και πανηγυρίζουν οι «νεκροθάφτες» της Ηλείας, οι αφελείς και οι «κολλητοί». Οι ίδιοι που πανηγύριζαν και το 2013…»

Πηγή: apokalypseis.com

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…