Οριστική ανάκληση της πρόσληψης Ζαρούλια

Ανακλήθηκε οριστικά ο διορισμός της Ελένης Ζαρούλια στη Βουλή, μετά τη διαπίστωση ψευδούς βεβαίωσης ότι δεν έχει κώλυμα διορισμού. Η σύζυγος του Νίκου Μιχαλολιάκου φέρεται να υπέβαλε ψευδή υπεύθυνη δήλωση ως προς το αν είναι κατηγορούμενη για κακούργημα.

mixaloliakos zaroulia 1024x768 2

Η απόφαση αναμένεται να δημοσιευθεί στο ΦΕΚ, επτά ημέρες από τον σάλο που δημιουργήθηκε με τον διορισμό της χρυσαυγίτισσας στη Βουλή σε θέση μετακλητού υπαλλήλου.

Μετά από αυτή εξέλιξη ο φάκελος με τον οποίο ζητήται η ποινική αξιολόγηση για όποιο αδίκημα τυχόν έχει τελέσει η Ελ. Ζαρούλια κατά την υποβολή των δικαιολογητικών της, θα διαβιβαστεί στον εισαγγελέα.

Επιπλέον, κοινοβουλευτικές πηγές ανέφεραν ότι θα διενεργηθεί ΕΔΕ στην αρμόδια διεύθυνση της Βουλής που ήλεγξε τα δικαιολογητικά.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον υπαλληλικό κώδικα δεν μπορούν να διορισθούν στο δημόσιο, οι υπόδικοι που έχουν παραπεμφθεί με τελεσίδικο βούλευμα για κακούργημα ή όσοι έχουν παραπεμφθεί για μια σειρά πλημμελημάτων (κλοπή, υπεξαίρεση, απάτη, εκβίαση κλπ).

Νωρίτερα σήμερα αποκαλύφθηκε ότι ο διορισμός της υπόδικης χρυσαυγίτισας ως μετακλητή ήταν εξαρχής παράνομος καθώς είτε η σύζυγος του Ν. Μιχαλολιάκου έχει υποβάλει υπεύθυνη δήλωσή ότι δεν ήταν κατηγορούμενη για κακούργημα είτε είχε υπογράψει ψευδή δήλωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όταν δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά ο διορισμός της Ελ. Ζαρούλια κύκλοι του ΠτΔ ανέφεραν ότι «με βάση τον Κανονισμό της Βουλής τα πρώην κοινοβουλευτικά κόμματα έχουν δικαίωμα να ζητήσουν τον διορισμό μετακλητού υπαλλήλου. Ο πρόεδρος της ΧΑ ζήτησε να αρθεί ο διορισμός του προηγούμενου μετακλητού που είχε, και ζήτησε τον διορισμό της κας Ζαρούλια».

 

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…

ΚΚΕ για διάρρηξη στο Υπουργείο Εσωτερικών: Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις

kke

ΚΚΕ για διάρρηξη στο Υπουργείο Εσωτερικών: Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις

«Οι πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης είναι δεδομένες, όσα πορίσματα κι αν εκδώσει για να καλύψει…