Newsroom

Newsroom

Ορίστε πώς να φτιάξετε μια ποτίτσα για να μην σας "πιάσει" αδιάβαστους ο Πάπας (συνταγή)

Το γύρο του κόσμου έχει κάνει το βίντεο με τη… «γκάφα» της Μελάνια για την ποτίτσα και την πίτσα κατά τη συνάντηση της οικογένειας Τραμπ με τον Πάπα Φραγκίσκο.

5926c9ac1dc5240b0e8b456f

Για να διαβάσετε το τί έγινε ακριβώς πηγαίντε εδώ: Η γκάφα της Μελάνια μπροστά στον Πάπα: Μπέρδεψε την πίτσα με την ποτίτσα (ΒΙΝΤΕΟ)

Για το τι είναι η ποτίτσα διαβάστε εδώ: Τι είναι η ποτίτσα που μπέρδεψε με πίτσα η Μελάνια (ΦΩΤΟ)

Συνταγή για ποτίτσα

Η ποτίτσα είναι παραδοσιακό γλυκό της Σλοβενίας από ζύμη, τυλιγμένο ρολό με γέμιση. Είναι ένα δίχρωμο κέικ με καρύδια και φυσικά βούτυρο, ζάχαρη αλλά και μέλι και σερβίρεται σε ιδιαίτερες περιπτώσεις.

Το όνομά της προέρχεται από τη σλοβένικη λέξη poviti (=τυλίγω ρολό).Στη Σλοβενία κάθε οικογένεια έχει τη δική της συνταγή για potica και τη γεμίζει με διαφορετικά υλικά αλλά η πιο δημοφιλής είναι με γέμιση καρυδιού.


Υλικά

Για τη ζύμη

• 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

• 30 γραμμάρια μαγιά

• 3-4 κρόκους αυγού

• 300 ml χλιαρό γάλα

• 120 γραμ. βούτυρο και λίγο ακόμη για το βουτύρωμα της φόρμας

• 1 κουταλάκι αλάτι

• 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

Για τη γέμιση

• 600-700 γραμμάρια καρύδια

• 200 γραμμάρια μέλι

• 50 γραμμάρια ζάχαρη

• 100-200 ml γάλα

• 1 αυγό

• κανέλα τριμμένη

• Ρούμι ή μπράντι

Εκτέλεση

• Στη μαγιά βάζετε ένα κουταλάκι ζάχαρη, 2 κουταλιές αλεύρι και τη λιώνετε με 200 ml χλιαρό γάλα.

• Αφήνετε το μείγμα να φουσκώσει.

• Παίρνετε το αλεύρι και κάνετε μια λακκούβα στη μέση. Ρίξτε μέσα, τους κρόκους, τη διαλυμένη μαγιά το βούτυρο και τη ζάχαρη. Προσθέστε το υπόλοιπο γάλα και χτυπήστε το με το εργαλείο για ζύμες στο μίξερ.

• Αν χρειαστεί προσθέστε και άλλο χλιαρό γάλα μέχρι η ζύμη να γίνει ομοιογενής και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μίξερ.

• Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί σε ζεστό μέρος.

• Τρίψτε τα καρύδια εντελώς ρίχνοντάς τους και το χλιαρό γάλα.

• Προσθέστε το μέλι και την κανέλα.

• Αφήστε το μείγμα να κρυώσει.

• Προσθέστε τα αβγά.

• Ανοίξτε τη ζύμη με έναν πλάστη. Στόχος είναι να ανοίξετε ένα ορθογώνιο φύλλο, πάχους μισού εκατοστού.

• Απλώστε τη γέμιση.

• Τυλίξτε σε ρολό.

• Αφήστε την ποτίτσα να φουσκώσει.

• Βάλτε την σε στρογγυλή φόρμα και ψήστε την για μια ώρα περίπου στους 170 βαθμούς.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…