Newsroom

Newsroom

Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στην Κάρυστο

Στο σημείο επιχειρούν 64 πυροσβέστες, εννέα ελικόπτερα και ένα αεροσκάφος

5354420 5

Οριοθετήθηκε, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα στην περιοχή Φυγιάς του δήμου Καρύστου Ευβοίας. Στην περιοχή συνεχίζουν να επιχειρούν 64 πυροσβέστες με 26 οχήματα, μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος, ενώ από αέρος συνδράμουν 9 ελικόπτερα και ένα αεροσκάφος.

Σημειώνεται ότι συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες ΟΤΑ, το Λιμενικό Σώμα και ο Ερυθρός Σταυρός.

Υπενθυμίζεται ότι η πυρκαγιά εκδηλώθηκε τα ξημερώματα στην περιοχή Φυγιά Καρύστου Ευβοίας, ενώ μέσω του 112 δόθηκε εντολή για προληπτική εκκένωση των οικισμών Κοκκίνη και του Οικοδομικού Συνεταιρισμού Ιατρών. Λίγο πριν από τις 8 το πρωί αποφασίστηκε να ζητηθεί να εκκενωθεί προληπτικά και το Μαρμάρι.

Τη νύχτα το μέτωπο ήταν ορατό από τις ακτές της βορειοανατολικής Αττικής. «Μιλάμε για ένα επικίνδυνο μέτωπο με πολύ δυνατό άνεμο, στον οικισμό Κοκκίνης είναι κοντά σε σπίτια», δήλωσε στην ΕΡΤ ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος, Φάνης Σπανός.

Παραθεριστής που μίλησε στον ΣΚΑΙ είπε ότι η φωτιά εκδηλώθηκε πάνω από τον οικισμό Φυγιά, προσθέτοντας ότι η φωτιά «δυστυχώς έχει μπει στον οικισμό Κοκκίνη». Σύμφωνα με τον ίδιο, στην περιοχή υπάρχει παρθένο δάσος.

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…