Οριοθετήθηκαν τα πύρινα μέτωπα στη Νέα Μάκρη

Αναφορές για ζημιές σε σπίτια στην περιοχή Λίβισι - Υποψίες για εμπρησμό

NewsRoom 21/09/2021 | 07:31

Οριοθετημένες φαίνεται πως είναι πλέον οι πύρινες εστίες στη Νέα Μάκρη, μετά από ολονύχτια μάχη με τις φλόγες που απείλησαν κατοικημένες περιοχές, ενώ υπάρχουν αναφορές για σπιτια που έχουν υποστεί ζημιές.

Ο πύρινος εφιάλτης ξεκίνησε όταν δύο πυρκαγιές εκδηλώθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα αργά το βράδυ της Δευτέρας σε δασικές εκτάσεις στη Νέα Μάκρη, εγείροντας υποψίες ότι ξεκίνησαν από εμπρησμούς.

Οι πυροσβέστες που έσπευσαν το σημείο έριξαν το βάρος στην περιοχή Λιβίσι, όπου οι φλόγες ήταν κοντά σε σπίτια, ενώ το άλλο πύρινο μέτωπο κατευθύνθηκε προς την θάλασσα.

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα,  ο επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων ζήτησε την απομάκρυνση των κατοίκων από τις κατοικίες στα τελευταία οικοδομικά τετράγωνα της περιοχής Λιβίσι, καθώς οι φλόγες βρίσκονταν μέσα στον αστικό ιστό και δόθηκε μάχη να μην καούν σπίτια.

Από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εστάλη μήνυμα σε όσους βρίσκονταν στις περιοχές Λίβισι και Αγία Μαρίνα να βρίσκονται σε επιφυλακή.

Στον τόπο της πυρκαγιάς μετέβη κλιμάκιο της διεύθυνσης αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού που θα διερευνήσει τα αίτια.

"Υπάρχουν ενδείξεις εμπρησμού"

«Όλο το βράδυ υπήρχαν μικρές εστίες. Υπήρχαν δυνάμεις σε ετοιμότητα για αναζωπύρωση. Η φωτιά ήταν κοντά σε κατοικήσιμες περιοχές και η Πυροσβεστική ήταν σε ετοιμότητα, διότι ο αέρας ήταν έντονος. Οι φωτιές ήταν σε τρία διαφορετικά σημεία, σε μικρή απόσταση, αλλά ήταν τρεις διαφορετικές εστίες», είπε στο Mega ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, προσθέτοντας ότι υπάρχουν σπίτια που έχουν ζημιές στις αυλές και τους τοίχους.

«Υπάρχουν ενδείξεις εμπρησμού. Υπάρχουν ενδείξεις πως τρεις εστίες φωτιάς μέσα στην ίδια περιοχή μπήκαν σχεδόν ταυτόχρονα. Αυτό μαζί με τους ανέμους αντιλαμβάνεστε ότι ήταν πολύ δύσκολη κατάσταση», κατέληξε.