Newsroom

Newsroom

Θρίλερ με αεροσκάφος της Egyptair – Συνετρίβη νότια της Καρπάθου

Ένα αεροσκάφος της Egyptair που πραγματοποιούσε δρομολόγιο από το Παρίσι με προορισμό το Κάιρο εξαφανίστηκε τα ξημερώματα από τα ραντάρ λίγο μετά την είσοδό του στον αιγυπτιακό εναέριο χώρο.Το αεροσκάφος της Egyptair συνετρίβη νότια της Καρπάθου, εντός του αιγυπτιακού εναερίου χώρου, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) πηγή της ελληνικής Y.Π.Α

573d7de01dc524976b8b5022

Σε ανάρτησή της στο Twitter, η Egyptair αναφέρει: «Καλά πληροφορημένη πηγή της Egyptair ανακοίνωσε ότι η πτήση MS804, που αναχώρησε από το Παρίσι στις 23:09 (ώρα Κεντρικής Ευρώπης) με προορισμό το Κάιρο, εξαφανίστηκε από τα ραντάρ».

Αργότερα η Egyptair διευκρίνισε πως το αεροσκάφος, τύπου Airbus Α320, βρισκόταν σε ύψος 37.000 ποδιών και εξαφανίστηκε από τα ραντάρ μετά την είσοδό του στον εναέριο χώρο της Αιγύπτου.

Στο μεταξύ, η αεροπορική εταιρεία Egyptair δημοσίευσε τον κατάλογο των 56 επιβατών του αεροσκάφους της που εξαφανίσθηκε τη νύκτα: πρόκειται για 30 Αιγύπτιους, 15 Γάλλους, 1 Βρετανό, 1 Καναδό, 1 Βέλγο, 1 Πορτογάλο, 1 Αλγερινό, 1 Σουδανό, 1 πολίτη του Τσαντ, 2 Ιρακινούς, 1 Σαουδάραβα και 1 Κουβεϊτιανό.

Σύμφωνα πάντα με την Egyptair, ο πιλότος του αεροσκάφους έχει καταγράψει 6.275 ώρες πτήσης, εκ των οποίων οι 2.101 σε Airbus A320, ενώ ο συγκυβερνήτης έχει 2.766 ώρες πτήσης. Το αεροσκάφος κατασκευάστηκε το 2003.

Από το υπουργείο Πολιτικής Αεροπορίας της Αιγύπτου έγινε γνωστό ότι το αεροσκάφος της Egyptair είχε εκπέμψει σήμα κινδύνου λίγα λεπτά πριν εξαφανιστεί από τα ραντάρ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΑΝΤ1, η τελευταία επικοινωνία του πιλότου του αεροσκάφους ήταν πάνω από την Κέα, με τον ελληνικό πύργο ελέγχου.

Η εφαρμογή Flightradar24, που καταγράφει τις θέσεις των αεροσκαφών, επιβεβαιώνει πως το τελευταίο στίγμα του αεροσκάφους δόθηκε λίγο μετά την είσοδό του στο αιγυπτιακό FIR:

Η Ελλάδα συμμετέχει στις έρευνες

Στο πλαίσιο επιχείρησης έρευνας-διάσωσης που βρίσκεται σε εξέλιξη στη θαλάσσια περιοχή, 130 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά Καρπάθου, στην οποία αναφέρθηκε απώλεια ίχνους του αεροσκάφους αιγυπτιακών αερογραμμών MS 804 που εκτελούσε την πτήση Παρίσι-Κάιρο, από πλευράς ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, έχουν διατεθεί τα ακόλουθα μέσα:

– Στην περιοχή επιχειρούν ήδη ένα αεροσκάφος C-130 και το αεροσκάφος εγκαίρου προειδοποιήσεως EMB-145 H. Επίσης, ένα C-130 βορείως της Κρήτης κινείται προς την περιοχή του συμβάντος.

– Η Φρεγάτα Νικηφόρος Φωκάς βρίσκεται εν πλω κινούμενη προς τον χώρο του συμβάντος.

– Έχει μετασταθμεύσει ένα ελικόπτερο (1 Super Puma) και κινείται για μεταστάθμευση ακόμη ένα (1 S-70) στην Κάρπαθο σε ετοιμότητα.

Καπετάνιος είδε λάμψη στον αέρα

Όπως μετέδωσε επίσης η πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Ant1, υπάρχει μια μαρτυρία από έναν καπετάνιο ο οποίος ανέφερε ότι είδε μια λάμψη στον αέρα στο σημείο που χάθηκε από τα ραντάρ το αεροσκάφος.


Βραζιλία: Δεκάδες νεκροί και αγνοούμενοι μετά από τεράστιες καταστροφές από πλημμύρες

Screenshot 2024 05 04 184604

Βραζιλία: Δεκάδες νεκροί και αγνοούμενοι μετά από τεράστιες καταστροφές από πλημμύρες

Οι πλημμύρες που προκλήθηκαν από τις καταρρακτώδεις βροχές στη νότια Βραζιλία έχουν στοιχίσει τη ζωή…

Ανδρουλάκης για Ανάσταση: Tην ελπίδα την φτιάχνουμε με τα υλικά που εμείς επιλέγουμε

androulakis

Ανδρουλάκης για Ανάσταση: Tην ελπίδα την φτιάχνουμε με τα υλικά που εμείς επιλέγουμε

Στο πασχαλινό μήνυμά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης εύχεται το φετινό Πάσχα…