Οριακά πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ σε τοπική δημοσκόπηση – Τι δείχνει η «μάχη» του σταυρού

Δείτε σε ποιο νομό βγαίνει πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ

ek syrz 0

Πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ στα Χανιά καταγράφει αναλυτική έρευνα της MRB για την τοπική ιστοσελίδα zarpanews.gr.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών στον νομό Χανίων φαίνεται να διαμορφώνεται χωρίς εκπλήξεις σε σχέση με το αποτέλεσμα των πρόσφατων Ευρωεκλογών.

Πρόθεση ψήφου

Στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 30,3% έναντι 29,4% της ΝΔ, με την μεταξύ τους διαφορά να είναι στις 0,9 μονάδες και στα όρια του στατιστικού λάθους. Ακολουθεί με 6,1% το ΚΙΝΑΛ, με 3,4% το ΜέΡΑ25, με 3,3% το ΚΚΕ και με ποσοστά κάτω του 3%, η Πλεύση Ελευθερίας, Ελληνική Λύση κλπ.4Σημειώνεται ότι το σύνολο της αδιευκρίνιστης ψήφου παραμένει υψηλό και φτάνει στο 20,2%.

Συσπειρώσεις/Μετακινήσεις ψηφοφόρων

Και τα δύο μεγάλα κόμματα παρουσιάζουν μεγάλη συσπείρωση σε σχέση με τις ευρωεκλογές, όπως βλέπετε στην καρτέλα που ακολουθεί:56Η “μάχη του σταυρού”Σε ό,τι αφορά τους υποψηφίους βουλευτές, στη Νέα Δημοκρατία, η Ντόρα Μπακογιάννη καταγράφει ισχνό προβάδισμα τόσο στις θετικές όσο και στις αρνητικές γνώμες.

Αναλυτικότερα, το 66,2% των ερωτηθέντων, απαντά πως “σίγουρα/μάλλον” θα την ψήφιζε και το 31% ότι “σίγουρα/μάλλον” δεν θα την ψήφιζε. Ακολουθεί ο Μανούσος Βολουδάκης σε “απόσταση αναπνοής” με 64,4% θετικές γνώμες και μόλις 26,1% αρνητικές γνώμες, εύρημα που αφήνει ανοιχτή την πρώτη θέση στο νομό Χανίων.

Ο δε Βολουδάκης, παρότι έχει διατελέσει υφυπουργός στην Κυβέρνηση Σαμαρά και είναι γνωστός στους Χανιώτες, φαίνεται ότι την μεγάλη δυναμική του την έχει αποκτήσει το τελευταίο διάστημα.

Στην τρίτη θέση δείχνει να “παγιώνεται” ο Βασίλης Διγαλάκης, με τις θετικές γνώμες στο 33,7% και με ένα μεγάλο ποσοστό των ψηφοφόρων της ΝΔ να μην τον γνωρίζει ακόμα.8Στον ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης και Γιώργος Σταθάκης φαίνεται ότι θα παίξουν “ψήφο με ψήφο” για την πρώτη θέση, η οποία πιθανότατα θα είναι και η μοναδική εκλόγιμη για το κυβερνών κόμμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σταθάκης συγκεντρώνει τις λιγότερες αρνητικές γνώμες από τους ερωτηθέντες ενώ ένα μεγάλο ποσοστό, για την ιδιότητά του, απαντά ότι δεν τον γνωρίζει…11 1

Πηγή: zarpanews.gr

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…