"Οργώνουν" τα νησιά οι…ράμπο του ΣΔΟΕ – "Φύλακες" των ταμειακών μηχανών και στη συναυλία της Δ. Βανδή

Ακροατές…δίπλα στα ταμεία της επιχείρησης στη Σκιάθο, που διοργάνωσε τη συναυλία της Δέσποινας Βανδή, ήταν το βράδυ του Σαββάτου οι…

vandi

Ακροατές…δίπλα στα ταμεία της επιχείρησης στη Σκιάθο, που διοργάνωσε τη συναυλία της Δέσποινας Βανδή, ήταν το βράδυ του Σαββάτου οι ράμπο του ΣΔΟΕ. Οι εφοριακοί έκαναν φύλλο και φτερό τις αποδείξεις που κόπηκαν κατά τη διάρκεια της συναυλίας, ενώ παρακολουθούσαν τους υπαλλήλους την ώρα που έκοβαν τα εισιτήρια στους 1.600 – 1.700 θεατές. 

Από την αρχή της μουσικής εκδήλωσης, μέχρι και το τέλος, καθώς οι ακροατές που συνέρρεαν για να παρακολουθήσουν τη Βανδή αυξάνονταν όσο περνούσε η ώρα, οι εφοριακοί δεν το κουνούσαν ρούπι από τα ταμεία. Παρατηρούσαν τις κινήσεις των υπαλλήλων, για να διαπιστώσουν τελικά πως ο επιχειρηματίας ακολουθούσε κατά γράμμα τη φορολογική νομοθεσία.


Ο προϊστάμενος της Εφορίας Βόλου Χρήστος Τσαμπρινός δήλωσε στην εφημερίδα Ταχυδρόμος ότι διαπιστώθηκε πως κόπηκαν κανονικά τα εισιτήρια, αν και λόγω των αλλαγών στη φορολογική νομοθεσία υπάρχουν ζητήματα που πρέπει να διευκρινιστούν. Γενικότερα ο κ. Τσαμπρινός δήλωσε ότι η παραβατικότητα στις Σποράδες όπως και στο Πήλιο και τη νησιωτική Μαγνησία έχει μειωθεί

Ωστόσο, οι έφοδοι των μικτών κλιμακίων της Εφορίας, καθώς εκεί πέρασε η αρμοδιότητα των ελέγχων στις τουριστικές περιοχές, το προηγούμενο διάστημα έδειξαν ότι σε ένα μικρό ποσοστό οι επαγγελματίες δεν συμμορφώνονται με τις φορολογικές παραβάσεις.


Στους 250 συνολικά ελέγχους μόλις το 15-20% των παραβατών δεν εκδίδει φορολογικές αποδείξεις καθώς εν μέσω οικονομικής κρίσης που τα πρόστιμα της φορολογικής νομοθεσίας είναι τσουχτερά κανένας επιχειρηματίας δε ρισκάρει μεσούσης της τουριστικής σεζόν να χάσει τις εισπράξεις του.