Newsroom

Newsroom

Οργισμένη απάντηση Πούτιν όταν ο Αμπράμοβιτς του πήγε τους ουκρανικούς όρους – «Πες τους ότι θα τους συντρίψω»

Παρά την εξοργισμένη αντίδραση του Πούτιν, ο εν λόγω δίαυλος συνομιλιών φαίνεται να λειτουργεί βοηθητικά καθώς θα συνεχιστούν και αυτή την εβδομάδα οι δια ζώσης διαπραγματεύσεις Ρώσων και Ουκρανών στην Τουρκία.

AP18268602025789 1

Σύμφωνα με ρεπορτάζ των Times στην Κωνσταντινούπολη επέστρεψε ο Αμπράμοβιτς γύρισε, όπου φαίνεται να συναντήθηκε με τον Ουκρανό πολιτικό Ρουστέμ Ουμέροφ, που φέρεται να λειτουργεί ως διαπραγματευτής του Κιέβου, σε πεντάστερο ξενοδοχείο σε ένα τετ-α-τετ που κανόνισε ο εκπρόσωπος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, ο Ουμέροφ παρέδωσε τους ουκρανικούς όρους, οι οποίοι όχι μόνο απορρίφθηκαν από τον Ρώσο πρόεδρο, αλλά σύμφωνα με το δημοσίευμα δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Ρόμαν Αμπράμοβιτς, λέγοντάς του χαρακτηριστικά: «Πες τους οτι θα τους συντρίψω»!

Βέβαια, παρά την εξοργισμένη αντίδραση του Πούτιν, ο εν λόγω δίαυλος συνομιλιών φαίνεται να λειτουργεί βοηθητικά καθώς, σύμφωνα με το δημοσίευμα, θα συνεχιστούν και αυτή την εβδομάδα οι δια ζώσης διαπραγματεύσεις Ρώσων και Ουκρανών στην Τουρκία.

Ο Καλίν είπε στη Hurriyet το Σαββατοκύριακο ότι οι δύο πλευρές «είναι κοντά σε συμφωνία» σε βασικά θέματα, όπως το ΝΑΤΟ και η αποστρατιωκοποίηση και η χρήση της ρωσικής γλώσσας στην Ουκρανία, αλλά υπάρχουν διαφορές αναφορικά με το μελλοντικό καθεστώς της Κριμαίας και του Ντονμπάς.

Ο εκπρόσωπος του Ερντογάν πέταξε μάλιστα την ιδέα οι δύο αυτές περιοχές της Ουκρανίας θα παραμείνουν υπό ρωσικό έλεγχο υπό μια συμφωνία μακροπρόθεσμης εκχώρησης, όπως είχε παραμείνει το Χονγκ Κονγκ υπό βρετανικό έλεγχο από το 1989 μέχρι το 1997. Ο Πούτιν φέρεται να σκέφτεται αυτή την ιδέα, αλλά η οργή του κατά του Ζελένσκι και για τις στρατιωτικές αποτυχίες των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία δεν τον αφήνουν να προχωρήσει.

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

gaza 7

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

Το Ισραήλ έχει περιορίσει αυστηρά την είσοδο κρίσιμων ανθρωπιστικών προμηθειών στη Γάζα παρά τις προειδοποιήσεις…