Οργισμένη ανακοίνωση της πρεσβείας της Παλαιστίνης για τη δολοφονία της δημοσιογράφου του Al Jazeera

«Τα εγκλήματα πολέμου και η τρομοκρατία του Ισραήλ πρέπει να τελειώσουν»

AP22131310494052

Οργισμένη ανακοίνωση εξέδωσε η πρεσβεία της Παλαιστίνης στην Αθήνα, με αφορμή τη δολοφονία της δημοσιογράφου Shireen Abu Akleh από ισραηλινές δυνάμεις, σήμερα στην πόλη Τζενίν της Δυτικής Όχθης, την ώρα που μετέδιδε ρεπορτάζ από την επίθεση των ισραηλινών κατά στρατοπέδου παλαιστινίων προσφύγων.

Η ανακοίνωση κάνει λόγο για «εγκλήματα πολέμου» και «τρομοκρατία» του Ισραήλ, ενώ καλεί τη Διεθνή Κοινότητα «να προστατεύσει τους Παλαιστίνιους που υπομένουν δεκαετίες εγκλημάτων πολέμου που διαπράχθηκαν από τις συστηματικές πολιτικές του Ισραηλινού κατοχικού απαρτχάιντ».

Παράλληλα ζητά από τη Διεθνή Κοινότητα «να επιβάλλει στο Ισραήλ να λογοδοτήσει για αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα».

Η ανακοίνωση της Διπλωματικής Αντιπροσωπείας του Κράτους της Παλαιστίνης έχει ως εξής:

Ο Επιτετραμμένος της Διπλωματικής Αντιπροσωπείας του Κράτους της Παλαιστίνης, ο κ. Yussef Dorkhom καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο, το συνταρακτικό, αποτρόπαιο και εσκεμμένο έγκλημα που διαπράχθηκε σήμερα όπως κάθε μέρα από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής, το οποίο οδήγησε στο θάνατο της γνωστής ανταποκρίτριας του Al-Jazeera, Shireen Abu Akleh και ο σοβαρός τραυματισμός του δημοσιογράφου Ali Al-Samoudi εν μέσω σφοδρών πυροβολισμών από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής εναντίον Παλαιστινίων αμάχων στην πόλη Jenin νωρίς σήμερα το πρωί.

Και οι δύο Παλαιστίνιοι Δημοσιογράφοι φορούσαν τα εμβληματικά αλεξίσφαιρα γιλέκα με τη σαφή ένδειξη «PRESS».

Σήμερα η Παλαιστίνη θρηνεί την απώλεια μιας από τις εμβληματικές προσωπικότητες της Παλαιστινιακής Δημοσιογραφίας.

Ο θάνατος της Shireen έρχεται εν μέσω της προσπάθειας του Ισραήλ να φιμώσει τα πραγματικά εγκλήματα που διαπράττει κατά του παλαιστινιακού λαού, των ιερών τόπων και της γης του. Κάθε μέρα στην κατεχόμενη Παλαιστίνη, τουλάχιστον ένας Παλαιστίνιος σκοτώνεται και τουλάχιστον 50 συλλαμβάνονται από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής.

Σε λίγες μέρες, στις 15 Μαΐου 2022, οι Παλαιστίνιοι σε όλο τον κόσμο θα τιμήσουν τη επέτειο της 74ης «Καταστροφής» της Νάκμπα, καθώς το Ισραήλ συνεχίζει μέχρι σήμερα τις συστηματικές πολιτικές εθνοκάθαρσης με στόχο την εκδίωξη όλων των Παλαιστινίων από την πατρίδα τους. Αυτές οι πολιτικές περιλαμβάνουν την παράνομη προσάρτηση περισσότερων παλαιστινιακών εδαφών, την κατεδάφιση σπιτιών, την οικοδόμηση ισραηλινών οικισμών σε κατεχόμενα εδάφη, την επίθεση σε τζαμιά και εκκλησίες, τη σύλληψη Παλαιστινίων συμπεριλαμβανομένων γυναικών και παιδιών και τη δολοφονία Παλαιστινίων αμάχων.

Στις 15 Μαΐου 1948, πάνω από το 50% του πληθυσμού της Παλαιστίνης, που ισοδυναμεί με 7 εκατομμύρια Παλαιστίνιους σήμερα, εκτοπίστηκαν βίαια, 418 παλαιστινιακά χωριά και πόλεις εξαφανίστηκαν από τον χάρτη από τις ισραηλινές σιωνιστικές συμμορίες.

Καλούμε για την προστασία του παλαιστινιακού λαού, #PalestinianLivesMatter.

Τα εγκλήματα πολέμου και η τρομοκρατία του Ισραήλ πρέπει να τελειώσουν. Καλούμε τη Διεθνή Κοινότητα να προστατεύσει τους Παλαιστίνιους που υπομένουν δεκαετίες εγκλημάτων πολέμου που διαπράχθηκαν από τις συστηματικές πολιτικές του Ισραηλινού κατοχικού απαρτχάιντ.

Καλούμε τη Διεθνή Κοινότητα να εκδώσει δηλώσεις καταδίκης και να επιβάλλει στο Ισραήλ να λογοδοτήσει για αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα.

Τραγωδία στα Τέμπη: Συντετριμμένος ο Ν. Πλακιάς μετά την αποκάλυψη ότι τα οστά στο Κουλούρι ανήκουν στα παιδιά του

temph 1

Τραγωδία στα Τέμπη: Συντετριμμένος ο Ν. Πλακιάς μετά την αποκάλυψη ότι τα οστά στο Κουλούρι ανήκουν στα παιδιά του

Στις δίδυμες κόρες του φαίνεται να ανήκουν τα οστά που πετάχτηκαν στο Κουλούρι.

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα – Οι περιοχές που βρίσκονται σε κόκκινο συναγερμό

fwtia 0

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα – Οι περιοχές που βρίσκονται σε κόκκινο συναγερμό

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται σήμερα στην περιφέρεια Αττικής και σε περιοχές…