Οργισμένη απάντηση του Ελληνικού ΥΠΕΞ στην Άγκυρα

Κατηγορηματικά καταδικάζει τις προκλητικές δηλώσεις του τούρκου υπουργού για το Αγαθονήσι το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

590095f81dc524076b8b456d

Με ανακοίνωσή του, το υπουργείο καταγγέλλει τις πράξεις και τις συνεχιζόμενες προκλητικές συμπεριφορές της Τουρκίας εις βάρος της Ελλάδας.

Θυμίζουμε πως ο τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Ομέρ Τσελίκ, δήλωσε πως το Αγαθονήσι είναι τουρκικό νησί. «Το Αγαθονήσι ανήκει στην Τουρκία. Είναι τουρκική γη», είπε χαρακτηριστικά ο Τσελίκ σε συνέντευξή του στην τουρκική τηλεόραση.

Ιδού ολόκληρη η απάντηση της ελληνικής πλευράς:

«Καταδικάζουμε κατηγορηματικά τη συνεχιζόμενη αναθεωρητική πολιτική της Τουρκίας που προβαίνει σε προκλητικές δηλώσεις αμφισβήτησης των διεθνών αναγνωρισμένων συνόρων όπως αυτά έχουν διαμορφωθεί ιστορικά και κατοχυρωθεί από το Διεθνές Δίκαιο τον προηγούμενο αιώνα.

Καταγγέλλουμε στη Διεθνή Κοινότητα και τα κράτη-μέλη του ΟΗΕ τη συνεχιζόμενη αναθεωρητική και επικίνδυνη αυτή συμπεριφορά της Τουρκίας.

Προκαλεί αλγεινή εντύπωση ότι αυτή τη φορά η αμφισβήτηση του Διεθνούς Δικαίου διατυπώνεται από τα χείλη του Υπουργού που είναι αρμόδιος για την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…