Newsroom

Newsroom

Οργισμένες αντιδράσεις από Παλαιστίνη, Τουρκία και Ιράν για τη συμφωνία Ισραήλ – ΗΑΕ

Για «πισώπλατη μαχαιριά στους Παλαιστινίους» κάνει λόγο η Τεχεράνη

AP 20031564776132

Το Ιράν δήλωσε σήμερα πως η συμφωνία ανάμεσα στο Ισραήλ και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι «επικίνδυνη και παράνομη», σύμφωνα με ανακοίνωση του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών που μεταδίδει το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων IRNA, σε μια αντίδραση για τη συμφωνία ανάμεσα στις δύο χώρες για εξομάλυνση των σχέσεών τους.

«Το επαίσχυντο μέτρο του Αμπού Ντάμπι να φθάσει σε συμφωνία με το σιωνιστικό ψευδοκαθεστώς [το Ισραήλ] είναι μια επικίνδυνη κίνηση και τα ΗΑΕ και τα άλλα κράτη που την υποστήριξαν θα είναι υπεύθυνα για τις συνέπειές της», προστίθεται στην ανακοίνωση σύμφωνα πάντα με το IRNA, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Είναι μια πισώπλατη μαχαιριά στους Παλαιστινίους και θα ενισχύσει την περιφερειακή ενότητα απέναντι στο σιωνιστικό καθεστώς», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Από την πλευρά του, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε πως η ιστορία και η συνείδηση των λαών της περιοχής δεν θα ξεχάσουν και δεν θα συγχωρέσουν ποτέ την «υποκριτική συμπεριφορά» των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων που κατέληξαν σε συμφωνία με το Ισραήλ. Σε γραπτή ανακοίνωση το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει πως ο παλαιστινιακός λαός και η παλαιστινιακή κυβέρνηση σωστά επιδεικνύουν ισχυρή αντίδραση απέναντι στη συμφωνία, που θα οδηγήσει σε πλήρη εξομάλυνση των διπλωματικών σχέσεων ανάμεσα στα ΗΑΕ και το Ισραήλ.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο Παλαιστίνιος ηγέτης Μαχμούντ Αμπάς κατήγγειλε τη συμφωνία του Ισραήλ με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, σε μια ανακοίνωση που διάβασε ο εκπρόσωπός του. «Η παλαιστινιακή ηγεσία απορρίπτει και καταγγέλλει την τριμερή, αιφνίδια ανακοίνωση από τα ΗΑΕ, το Ισραήλ και τις ΗΠΑ», ανέφερε ο Νάμπιλ Αμπού Ρουντέινα, ένας από τους κυριότερους συμβούλους του Αμπάς.

Διαβάζοντας την ανακοίνωση έξω από το γραφείο του Αμπάς στη Ραμάλα, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ο Ρουντέινα πρόσθεσε ότι η συμφωνία αυτή συνιστά «προδοσία της Ιερουσαλήμ, του Αλ Άκσα και του παλαιστινιακού σκοπού».

Οι Παλαιστίνιοι ζήτησαν επίσης να συγκληθεί κατεπειγόντως ο Αραβικός Σύνδεσμος για να συζητηθούν οι πρόσφατες εξελίξεις.

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…