Οργισμένη επιστολή Τζανακόπουλου στον Guardian

Το σοκ και την αποστροφή του για το θέμα με τίτλο «Η Ελλάδα και το Ευρώ» στο ταξιδιωτικό ένθετο του Guardian εξέφρασε με επιστολή του προς τη βρετανική εφημερίδα ο υπουργός Επικρατείας. Μεταξύ άλλων αναφέρει πως μέσω του δημοσιεύματος προκρίνονται νεοαποικιακές πρακτικές ενώ ο ελληνικός λαός που προσπαθεί με τόσες θυσίες να βγει από την κρίση, αντιμετωπίζεται ως έκθεμα σε μουσείο

5a92ac5f1dc52486158b456e 1

Την έντονη διαμαρτυρία του για την διαφήμιση πακέτου διακοπών στην Ελλάδα με τίτλο «Η Ελλάδα και το ευρώ» που δημοσιεύτηκε στο ταξιδιωτικό ένθετο του Guardian, εξέφρασε με επιστολή του στη βρετανική εφημερίδα ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος έστειλε χθες αργά το απόγευμα στον Guardian την εν λόγω επιστολή, η οποία στο μεσοδιάστημα και μετά το κύμα αντιδράσεων που προκάλεσε η καταχώρηση, αποσύρθηκε.

Μέσα από το διαφημιστικό πακέτο, οι Βρετανοί καλούνται να ταξιδέψουν στην Ελλάδα για να δουν τις συνέπειες της κρίσης παράλληλα με δραστηριότητες αναψυχής, προκρίνοντας ένα μοντέλο διακοπών ιδιαίτερα υποτιμητικό απέναντι σε έναν λαό που έχει κάνει τόσες θυσίες.

Στην επιστολή του, ο κ. Τζανακόπουλος αναφέρει χαρακτηριστικά: 

«Διάβασα με μεγάλο ενδιαφέρον τη διαφημιστική καταχώρηση για διακοπές στην Ελλάδα με τίτλο ‘Η Ελλάδα και το Ευρώ’ στο ταξιδιωτικό ένθετο της εφημερίδας σας.

Το ενδιαφέρον μου γρήγορα μετατράπηκε σε σοκ και αποστροφή όταν κατάλαβα ότι το πακέτο διακοπών που διαφημίζετε είναι σχεδιασμένο ‘αποκλειστικά για τους αναγνώστες του Guardian’ έτσι ώστε να εμπεδώσουν τα ‘συμπεράσματα που μπορούν να εξαχθούν για την υπόλοιπη Ευρώπη’ από την Ελληνική κρίση, ενώ παράλληλα θα επισκέπτονται νησιά και θα λαμβάνουν μέρος σε γευσιγνωστικές εκδρομές σε αμπελώνες.

Είναι απαξιωτικό μια εφημερίδα εγνωσμένου κύρους όπως η δική σας να καταφεύγει σε τακτικές που μόνο ως νεοαποικιοκρατικές μπορούν να χαρακτηριστούν. Ο Ελληνικός λαός, που έχει κάνει τεράστιες θυσίες τα χρόνια της κρίσης, αντιμετωπίζεται από την εφημερίδα σας ως έκθεμα σε μουσείο προς τέρψιν των πλέον εύπορων από τους αναγνώστες σας (σημειώνω ότι το διαφημιζόμενο πακέτο κοστολογείται στο διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 2,500 Στερλινών ανά άτομο). Οι αναγνώστες σας θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν τον αγώνα των φτωχών Ελλήνων και να γίνουν μάρτυρες της προσπάθειάς τους για ανάκαμψη.

Το γεγονός ότι η διαφήμισή σας χρησιμοποιεί συγκαταβατικές και συγκεκαλυμμένα μειωτικές εκφράσεις για τους Έλληνες (“Οι Έλληνες έχουν παραμείνει ανθεκτικοί”) καθιστά το περιεχόμενό της ακόμη πιο αποκρουστικό, καθώς αποσκοπεί να καλύψει κάτι που ουσιαστικά είναι μία προσβλητική δραστηριότητα.

Ο Guardian έχει μεγάλη παράδοση στην ελεύθερη και ανεξάρτητη δημοσιογραφία. Θα πρέπει να προφυλάξετε αυτήν την παράδοση αντί να τη στιγματίζετε με τέτοιου είδους ατυχώς σχεδιασμένες εμπορικές δραστηριότητες. Ο αγώνας του ελληνικού λαού αξίζει του σεβασμού σας και μόνο. Χωρίς όρους και προϋποθέσεις.»

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…