Newsroom

Newsroom

Οργιάζουν τα σενάρια για το χαμένο Boeing – πώς εμπλέκουν την Αλ Κάιντα

Νέες πληροφορίες οι οποίες θέλουν τρομοκράτες να σχεδίαζαν αεροπειρατεία σε αεροσκάφος, βλέπουν σήμερα Δευτέρα το φως της δημοσιότητας. Αυτές οι…

aeroplano 5

Νέες πληροφορίες οι οποίες θέλουν τρομοκράτες να σχεδίαζαν αεροπειρατεία σε αεροσκάφος, βλέπουν σήμερα Δευτέρα το φως της δημοσιότητας. Αυτές οι νέες φημολογίες αναφορικά με το χαμένο Boeing της Malaysian Airlines, προέκυψαν έπειτα από μαρτυρία του περιβόητου μέλους της Αλ Κάιντα Saajid Muhammad Badat, ο οποίος πριν από μία εβδομάδα ανέφερε ότι τέσσερις με πέντε Μαλαισιανοί σχεδίαζαν αεροπειρατεία, προκειμένου να πάρουν τον έλεγχο του αεροσκάφους και στη συνέχεια να επιχειρήσουν κάποιο εντυπωσιακό χτύπημα.

Σύμφωνα δε με τη βρετανική Telegraph, ο διαβόητος τρομοκράτης είχε αναφέρει πως σε συνάντηση που είχε τους Μαλαισιανούς καμικάζι, έμαθε πως ο ένας εξ αυτών ήταν πιλότος, οπότε θα μπορούσε να αναλάβει το χειρισμό του αεροσκάφους. Μάλιστα του είχε δώσει και μία από τις περίφημες βόμβες-παπούτσια προκειμένου να ανατινάξουν την πόρτα του πιλοτηρίου.

Πάντως οι τελευταίες πληροφορίες για την πτήση MH370 αναφέρουν πως το αεροσκάφος πετούσε σε ύψος 5.000 ποδιών προκειμένου να μην εντοπιστεί από τα ραντάρ και πλέον βρίσκεται σε κάποια εγκαταλελειμμένη αεροπορική βάση στα σύνορα με το Αφγανιστάν. Μάλιστα όπως αναφέρει ο Independent οι Αρχές της Μαλαισίας έχουν ζητήσει διπλωματική άδεια προκειμένου να ξεκινήσουν έρευνες στα σύνορα Αφγανιστάν και Βορειοδυτικού Πακιστάν, όπου θα μπορούσαν οι Ταλιμπάν να έχουν κρύψει το Boeing.

Ακόμη ένας ύποπτος

Στο μικροσκόπιο των Αρχών, μετά τον πιλότο  και τον συγκυβερνήτη, μπαίνει ακόμη ένα πρόσωπο. Πρόκειται για το 29χρονο Μαλαισιανό Μοχντ Καρίλ Αμρί Σελαμάτ, ο οποίος, όπως έχει γράψει σε κοινωνικά δίκτυα, εργάζεται σε μια ιδιωτική εταιρεία ιδιωτικών αεροσκαφών και συγκεκριμένα, στην εταιρεία Execujet Aviation Group.

Σύμφωνα με το Reuters, οι μαλαισιανές Αρχές ερευνούν το ενδεχόμενο να είναι εκείνος ένας ή ο υπεύθυνος της εξαφάνισης του αεροσκάφους, αφού πια θεωρείται δεδομένο ότι ανθρώπινο χέρι έκλεισε τα συστήματα εντοπισμού του μοιραίου αεροσκάφους.

Είκοσι έξι χώρες αναζητούν το Boeing

Στην αναζήτηση του αεροπλάνου συμμετέχουν πια 26 χώρες, με επικεφαλής την Αυστραλία. Αυτές είναι πλην της Αυστραλίας και της Μαλαισίας, οι Μπαγκλαντές, Μπρουνέι, Κίνα, Γαλλία, Ινδία, Ινδονησία, Ιαπωνία, Καζακστάν, Κιργιζστάν, Λάος, Μιανμάρ, Νέα Ζηλανδία, Πακιστάν, Φιλιππίνες, Ρωσία, Σιγκαπούρη, Νότια Κορέα, Ταϊλάνδη, Τουρκμενιστάν, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Βρετανία, ΗΠΑ, Ουζμπεκιστάν και Βιετνάμ.

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…