«Όργια» αστυνομικής αυθαιρεσίας κατά δημοσιογράφων και διαδηλωτών στην πορεία για τον Κουφοντίνα

Εκτεταμένη χρήση χημικών έγινε στην αποψινή συγκέντρωση στην Ομόνοια για τον Δ.Κουφοντίνα.

ΕΛ.ΑΣ

Χημικά, ασπίδες και γκλομπ χρησιμοποίησαν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, τόσο εναντίον διαδηλωτών όσο και δημοσιογράφων, στη διάρκεια της σημερινής συγκέντρωσης στο κέντρο της Αθήνας σε συμπαράσταση προς τον απεργό πείνας, Δημήτρη Κουφοντίνα, περίπου στις 6 το απόγευμα.

Το κάλεσμα για την πορεία ήταν για τα Προπύλαια. Οι διαδηλωτές που βγήκαν από το μετρό στον σταθμό Ομόνοια βρέθηκαν αντιμέτωποι με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που τους «υποδέχθηκαν» με δακρυγόνα και κλομπ. Οι αστυνομικοί δεν δίστασαν να ρίξουν χημικά ακόμη και στην είσοδο του σταθμού στο μετρό.

Ο σταθμός του μετρό στο Πανεπιστήμιο ήταν κλειστός από τις 4.30 το απόγευμα.

Την ίδια ώρα, ψηλότερα στην οδό Πανεπιστημίου, δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερ καταγγέλλουν ότι δέχθηκαν επίθεση με χημικά και ασπίδες από τους αστνομικούς.

Περίπου 15 φωτορεπόρτερ αναμένεται να καταθέσουν μήνυση στη ΓΑΔΑ για αστυνομική βία εναντίον τους στη διάρκεια της συγκέντρωσης.

Οι επιθέσεις έχουν καταγραφεί σε φωτογραφίες των πρακτορείων ειδήσεων ενώ βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν τον τρόπο με τον οποίο η αστυνομία αντιμετώπισε τους διαδηλωτές.

 

 

 

Από την πλευρά τους πηγές της αστυνομίας λένε ότι περίπου 100 άτομα βγαίνοντας από σταθμό του μετρό στην Ομόνοια έριξαν αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών, δημιουργήθηκε ένταση και οι αστυνομικοί απάντησαν με χημικά. Επίσης, ότι μια ομάδα από τους διαδηλωτές έφυγαν με το μετρό, βγήκαν στη συνέχεια στον σταθμό ΦΙΞ, όπου έβαλαν φωτιά σε κάδους.

Η ένταση και τα επεισόδια, σύμφωνα με την αστυνομία, καταλάγιασε γύρω στις 6.45.

Ακόμα δεν υπάρχουν πληροφορίες για τυχόν προσαγωγές ή τραυματισμούς.