Οργή στο twitter για τις θεωρίες Μαγιορκίνη περί… «πιλαφιού με μεθοτρεξάτη» στα πανηγύρια

Σε ποια πανηγύρια πουλάνε «λαχούρια από ραδιενεργό Κέσιο»;

1687493

Η χιουμοριστική διάθεση με την οποία επιχείρισε να εμπλουτίσει μια ανάρτησή του ο Γκίκας Μαγιορκίνης δεν «πέρασε» στο διαδικτυακό κοινό με αποτέλεσμα να ξεσπάσει κύμα οργής μεταξύ των χρηστών του twitter.

Σε ανάρτησή του, ο καθηγητής στο τμήμα Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής στο ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, επιχείρησε να αποδομήσει τη θεωρία ότι τα πανηγύρια του καλοκαιριού ευθύνονται για τα χειμερινά κύματα κορονοϊού, αλλά και για τις συνεχόμενες μεταλλάξεις του ιού.

Όπως αναφέρει, «η επικρατούσα άποψη είναι ότι οι Παραλλαγές και οι Υποπαραλλαγές δημιουργούνται μετά από χρόνια λοίμωξη σε ανοσοκατεσταλμένους».

Από εκεί και μετά όμως, η χαλαρή διάθεση που προσέδωσε στην ανάρτησή του έγινε αντικείμενο έντονης κριτικής, αφού έκανε λόγο σερβίρισμα «πιλαφιού μεθοτρεξάτη» σε τουρίστες που στη συνέχεια επέστρεψαν στις χώρες τους και προκάλεσαν μεταλλάξεις του ιού.

Λέει συγκεκριμένα ο Γκίκας Μαγιορκίνης για τα πανηγύρια:

«Ο μόνος τρόπος που μπορώ να σκεφτώ για να συνδέσω τα πανηγύρια με αυτήν την θεωρία είναι μήπως στα πανηγύρια σερβίρουν μεθοτρεξάτη και βαράνε ακτινοβολίες στους τουρίστες….
Το καλοκαίρι του 2020 μάλλον είχαμε επισκέπτη από το Kent στα πανηγύρια της Γρηγορούσας και το καλοκαίρι του 2021 επισκέπτη από Γιοχάνεσμπουργκ στο πανηγύρι της Δώθε Παναγιάς. Ο πρώτος πήρε πιλάφι μεθοτρεξάτη του άρεσε και πήρε τη μυστική συνταγή για αργότερα. Ο δεύτερος λαχούρι από ραδιενεργό Κέσιο.
Αν είναι έτσι να κόψουμε τα “βαριά” από τα πανηγύρια και θα λυθεί το παγκόσμιο πρόβλημα των παραλλαγών…»

Screenshot 2022 08 03 133959
Από την πλευρά τους, δεκάδες χρήστες του twitter δημοσίευσαν οργισμένα σχόλια κάνοντας λόγο για προσβολή του καθηγητή σε βάρος των καρκινοπαθών συμπολιτών μας, αλλά και υποστηρίζοντας ότι δεν τοποθετήθηκε με επιστημονικό τρόπο για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα.

Οι αναρτήσεις είναι ενδεικτικές των αντιδράσεων που προκλήθηκαν:

 

 

 

To αιχμηρό υπονοούμενο της Μαρίας Μπακοδήμου για την Ζήνα Κουτσελίνη: «Aντί να τοποθετηθεί, πήγε στο cheeseburger» (Video)

mpakodimou zina sxolio

To αιχμηρό υπονοούμενο της Μαρίας Μπακοδήμου για την Ζήνα Κουτσελίνη: «Aντί να τοποθετηθεί, πήγε στο cheeseburger» (Video)

Για την αποτυχημένη επίκληση στο συναίσθημα που έκανε η Ζήνα Κουτσελίνη μετά τον σάλο που…

Φωτιά-Ύδρα: Στη Βουλιαγμένη το σκάφος «Περσεφόνη» από όπου έπεσαν τα πυροτεχνήματα-Αναμένεται να συλληφθεί ο καπετάνιος του σκάφους

persefoni1

Φωτιά-Ύδρα: Στη Βουλιαγμένη το σκάφος «Περσεφόνη» από όπου έπεσαν τα πυροτεχνήματα-Αναμένεται να συλληφθεί ο καπετάνιος του σκάφους

Στη μαρίνα της Βουλιαγμένης καταπλέει το μεσημέρι του Σαββάτου το τουριστικό ενοικιαζόμενο σκάφος «Περσεφόνη» για…