Οργή στο twitter για τις χυδαιότητες Μουμτζή για το νεκρό προσφυγόπουλο

Η προσφυγική τραγωδία στη νησίδα του Έβρου, ότι δηλαδή ένα 5χρονο κοριτσάκι είναι νεκρό, επιβεβαιώθηκε σήμερα (16/08) από τον ίδιο τον υπουργό Μετανάστευσης, Μηταράκη.

5dcc1024825e6374a869f9c2 760x425 1

Τις προηγούμενες μέρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα δεξιά τρολ έκαναν ό,τι μπορούσαν για να πείσουν ότι η είδηση πρόκειται για fake news. Μπροστάρης ήταν ο αρθρογράφος της Καθημερινής και του liberal.gr, Σάκης Μουμτζής, ο οποίος έγραψε στο Twitter «Χρόνια πολλά στη μικρή Μαρία του Έβρου που νεκραναστήθηκε», και κάπου εκεί δόθηκε το έναυσμα και σε κάποιους ακόμα να ξεσπαθώσουν, αποκαλώντας «προδότες» και «φιλότουρκους» όσους ζητούσαν την παρέμβαση της πολιτείας για να σωθούν οι πρόσφυγες και να ταφεί αξιοπρεπώς το κοριτσάκι, ενώ ειρωνεύονταν τον θάνατο του παιδιού!

Για τον Σάκη Μουμτζή δεν υπήρξε θάνατος ενός μικρού παιδιού, δεν υπήρξαν μανάδες, έγκυες, παιδιά, άνθρωποι κατατρεγμένοι από τη φρίκη του πολέμου που σαρώνει τη χώρα τους πάνω από μια δεκαετία τώρα.

Όπως ήταν φυσικό η επιβεβαίωση της είδησης από τον Νότη Μηταράκη, ο οποίος διαβεβαίωσε από τον Έβρο πως θα αναζητηθεί η σορός του 5χρονου κοριτσιού που πέθανε για να ταφεί με αξιοπρέπεια από την οικογένειά της, που ήρθε να καταρρίψει τα περί fake news, οδήγησαν του χρήστες στα social media να εκφράσουν την οργή τους για το εμετικό σχόλιο του Σάκη Μουμτζή, ζητώντας από την διοίκηση της Καθημερινής να τον αποπέμψει

 

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη