Οργή στα social media για το ένταλμα σύλληψης στον Κώστα Βαξεβάνη: «Ντροπή, ντροπή, ντροπή!»

Τη νέα προσπάθεια φίμωσης της ελευθεροτυπίας από το επιτελικό κράτος, κατά του Κώστα Βαξεβάνη και του Documento, μετά το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε για τον δημοσιογράφο και εκδότη της εφημερίδας, καταδικάζουν χρήστες στα social media.

ek vaxev

Το ένταλμα σύλληψης που έχει εκδοθεί από την Ελληνική Αστυνομία εναντίον του δημοσιογράφου και εκδότη του Documento, Κώστα Βαξεβάνη, προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις χρηστών στα social media. Το ένταλμα εκδόθηκε μετά από μήνυση αστυνομικών της ΓΑΔΑ, η οποίοι πριν δύο ημέρες , είχαν στείλει εξώδικο στο Documento, γιατί δημοσίευε καταγγελίες πολιτών ότι βασανίστηκαν στη ΓΑΔΑ. Τις καταγγελίες είχαν δημοσιεύσει δεκάδες site, αλλά οι 22 αστυνομικοί της ΓΑΔΑ που κανένας δεν κατονόμασε αλλά οι ίδιοι αυτοπροσδιορίστηκαν ως βασανιστές, έστειλαν εξώδικα μόνο στο Documento  και την Εφημερίδα των Συντακτών. 

Το Documento δημοσίευσε την πρωτοφανή κίνηση των αστυνομικών να στραφούν νομικά εναντίον δημοσιογράφων που κάνουν το αυτονόητο, να ζητούν δηλαδή εξηγήσεις για τις καταγγελίες, μαζί με την πρώτη σελίδα του εξωδίκου που περιλάμβανε τα ονόματα των αστυνομικών. Η δημοσιοποίηση της προκλητικής κίνησης δημιούργησε θόρυβο όχι μόνο στους πολίτες αλλά και στο εσωτερικό της Αστυνομίας. Η ενέργεια των 22 αστυνομικών, που υπηρετούν στον 7ο όροφο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, να στείλουν  εξώδικο στο Documento και στην Εφημερίδα των Συντακτών, θεωρείται πρωτοφανής για τα ελληνικά και τα ευρωπαϊκά δεδομένα.

Οργή στο twitter

Στο άκουσμα της πρωτοφανής αυτής κίνησης από μεριάς της αστυνομίας, εκατοντάδες χρήστες στο twitter εξέφρασαν την έντονη αντίδραση τους,  κάνοντας λόγο ότι το επιτελικό κράτος του Χρυσοχοϊδη-Μητσοτάκη λειτουργεί με τακτικές που εφαρμόζει ο Ερντογάν στην  Τουρκία. «Πότε γίναμε Τουρκία ούτε που το καταλάβαμε», «Ζούμε στη χώρα που χρειάστηκαν 40 μέρες για να συλληφθεί ένας παιδεραστής, αλλά μόλις 48 ώρες πριν την δημοσίευση ντοκουμέντων για βασανισμό πολιτών ήδη διώκονται δημοσιογράφοι», είναι μερικά από τα καυστικά σχόλια των χρηστών στο twitter

 

 

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

ΝΙΚΟΛΑΣ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗΣ

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

Η απάντηση του συμβούλου Ευρωπαϊκής Πολιτικής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον πρωθυπουργό