Newsroom

Newsroom

Οργή νοσοκομειακών γιατρών: Aντιεπιστημονική η οδηγία επιστροφής των εργαζόμενων στην 5η μέρα μετά τη νόσηση

Η ΟΕΝΓΕ εξηγεί ότι ακόμα και CDC αναθεωρεί τις δικές του οδηγίες και πλέον συνιστά απαραίτητα αρνητικό τεστ για την επιστροφή στην εργασία των ασυμπτωματικών εργαζόμενων μετά το 5νθήμερο

coronavirus gfc27b8478 1920

Την έντονη αντίδρασή των νοσοκομειακών γιατρών προκάλεσε η απόφαση της κυβέρνησης να βγάζει από την καραντίνα όσους νοσούν ήδη από την πέμπτη ημέρα.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί κάνουν λόγο για μια αντιεπιστημονική αντεργατική και επικίνδυνη οδηγία του υπουργείου Υγείας που σκοπό έχει την επάνοδο στην εργασία ανθρώπων θετικών στον κορονοϊό.

Επιπλέον, η ΟΕΝΓΕ επικαλείται και το CDC το οποίο «από 4/1/22 αναθεωρεί τις δικές του οδηγίες και τώρα συνιστά απαραίτητα αρνητικό τεστ για την επιστροφή στην εργασία των ασυμπτωματικών εργαζόμενων μετά το 5νθήμερο».

Διαβάστε όλη την ανακοίνωση: 

Την ώρα που τα νοσοκομεία είναι αποδεκατισμένα από προσωπικό και η ενδονοσοκομειακή διασπορά αυξάνεται, την ώρα που μεγάλοι εργασιακοί χώροι μετατρέπονται σε εστίες υπερμετάδοσης λόγω της έλλειψης ουσιαστικών μέτρων, η κυβέρνηση αντί για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μέτρα προστασίας μειώνει την καραντίνα των υγειονομικών.

Η ΟΕΝΓΕ καταγγέλλει την αντιεπιστημονική, αντεργατική, και επικίνδυνη οδηγία από Υπουργείο Υγείας και ΕΟΔΥ για αυτόματη επάνοδο στην εργασία εργαζόμενων θετικών στον ιό SARS-CoV2 μετά από μόνο πέντε (5) μέρες.

Η οδηγία αυτή δεν βασίζεται σε κανένα απολύτως επιστημονικό δεδομένο και εκδόθηκε με κριτήριο «τις αντοχές της οικονομίας» και με μοναδικό σκοπό την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του κράτους, της κυβέρνησης και της μεγαλοεργοδοσίας.

Χαρακτηριστικό είναι ότι το CDC (ΗΠΑ) από 4/1/22 αναθεωρεί τις δικές του οδηγίες και τώρα συνιστά απαραίτητα αρνητικό τεστ για την επιστροφή στην εργασία των ασυμπτωματικών εργαζόμενων μετά το 5νθήμερο.

Απαιτούμε άμεσα την απόσυρση της απαράδεκτης οδηγίας Υπουργείου Υγείας – ΕΟΔΥ, γιατί προέχουν οι ζωές των εργαζόμενων και η δημόσια υγεία.

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

5860197

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

Τον αυτόχειρα εντόπισαν οι οικείοι του. Λίγες ώρες αργότερα, ένας 84χρονος, έκοψε το νήμα της…