Newsroom

Newsroom

Οργή νοσοκομειακών γιατρών: Aντιεπιστημονική η οδηγία επιστροφής των εργαζόμενων στην 5η μέρα μετά τη νόσηση

Η ΟΕΝΓΕ εξηγεί ότι ακόμα και CDC αναθεωρεί τις δικές του οδηγίες και πλέον συνιστά απαραίτητα αρνητικό τεστ για την επιστροφή στην εργασία των ασυμπτωματικών εργαζόμενων μετά το 5νθήμερο

coronavirus gfc27b8478 1920

Την έντονη αντίδρασή των νοσοκομειακών γιατρών προκάλεσε η απόφαση της κυβέρνησης να βγάζει από την καραντίνα όσους νοσούν ήδη από την πέμπτη ημέρα.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί κάνουν λόγο για μια αντιεπιστημονική αντεργατική και επικίνδυνη οδηγία του υπουργείου Υγείας που σκοπό έχει την επάνοδο στην εργασία ανθρώπων θετικών στον κορονοϊό.

Επιπλέον, η ΟΕΝΓΕ επικαλείται και το CDC το οποίο «από 4/1/22 αναθεωρεί τις δικές του οδηγίες και τώρα συνιστά απαραίτητα αρνητικό τεστ για την επιστροφή στην εργασία των ασυμπτωματικών εργαζόμενων μετά το 5νθήμερο».

Διαβάστε όλη την ανακοίνωση: 

Την ώρα που τα νοσοκομεία είναι αποδεκατισμένα από προσωπικό και η ενδονοσοκομειακή διασπορά αυξάνεται, την ώρα που μεγάλοι εργασιακοί χώροι μετατρέπονται σε εστίες υπερμετάδοσης λόγω της έλλειψης ουσιαστικών μέτρων, η κυβέρνηση αντί για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μέτρα προστασίας μειώνει την καραντίνα των υγειονομικών.

Η ΟΕΝΓΕ καταγγέλλει την αντιεπιστημονική, αντεργατική, και επικίνδυνη οδηγία από Υπουργείο Υγείας και ΕΟΔΥ για αυτόματη επάνοδο στην εργασία εργαζόμενων θετικών στον ιό SARS-CoV2 μετά από μόνο πέντε (5) μέρες.

Η οδηγία αυτή δεν βασίζεται σε κανένα απολύτως επιστημονικό δεδομένο και εκδόθηκε με κριτήριο «τις αντοχές της οικονομίας» και με μοναδικό σκοπό την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του κράτους, της κυβέρνησης και της μεγαλοεργοδοσίας.

Χαρακτηριστικό είναι ότι το CDC (ΗΠΑ) από 4/1/22 αναθεωρεί τις δικές του οδηγίες και τώρα συνιστά απαραίτητα αρνητικό τεστ για την επιστροφή στην εργασία των ασυμπτωματικών εργαζόμενων μετά το 5νθήμερο.

Απαιτούμε άμεσα την απόσυρση της απαράδεκτης οδηγίας Υπουργείου Υγείας – ΕΟΔΥ, γιατί προέχουν οι ζωές των εργαζόμενων και η δημόσια υγεία.

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…