Οργή με το «θέατρο παραλόγου» για τη σορό της Μ. Καραγιάννη: Γιατί δεν επιτρέπουν οι αρχές να αποτεφρωθεί

Τι αποκαλύπτει ο Πρόεδρος του αποτεφρωτηρίου Ριτσώνας, Αντώνης Αλακιώτης - Θέατρο παραλόγου αυτό που βιώνουν φίλοι και συγγενείς της Καραγιάννη - Ολόκληρος ο διάλογος μεταξύ Αλακιώτη, Καινούργιου, Σούρα και Δούμα.

1425302

Θρίλερ με την αποτέφρωση της Μάρθας Καραγιάννη. Τι αποκαλύπτει ο Πρόεδρος του αποτεφρωτηρίου Ριτσώνας, Αντώνης Αλακιώτης, μιλώντας στον Alpha – Ολόκληρος ο διάλογος…μεταξύ Αλακιώτη, Καινούργιου, Σούρα και Δούμα.

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Σούρα, η ηθοποιός επιθυμούσε να αποτεφρωθεί αντί να ταφεί. Μάλιστα η Μάρθα Καραγιάννη είχε γράψει την επιθυμία της αυτή σε ένα χαρτί. Ο νόμος όμως δεν αποδέχεται το χειρόγραφο εφόσον δεν έχει υπογραφεί από συγγενή πρώτου ή δεύτερου βαθμού.

Τι αποκαλύπτει ο Πρόεδρος του αποτεφρωτηρίου Ριτσώνας, Αντώνης Αλακιώτης

«Το γραφείο τελετών έπρεπε να πάρει μια υπεύθυνη δήλωση από την ανιψιά της Μάρθας Καραγιάννη και όχι από την Δούμα, η οποία δεν έχει συγγενική σχέση μαζί της και με βάση το νόμο πρέπει να είναι κάποιος συγγενής. Απ’ ότι έμαθα η ανιψιά της θα το υπογράψει αυτή, τη βεβαίωση», εξηγεί ο κύριος Αλακιώτης.

Η Κατερίνα Καινούργιου στο σημείο αυτό σχολιάζει: «Κύριε Αλακιώτη είναι δυνατόν; Τι θα συνέβαινε εάν η κυρία Καραγιάννη δεν είχε ανιψιά; Δεν είχε κανέναν; Είναι δυνατόν να μην μπορεί να υπογράψει η φίλη της που επί 55 χρόνια ζούσανε μαζί;».

Ακολουθεί ο υπόλοιπος διάλογος μεταξύ Καινούργιου, Αλακιώτη, Σούρα και Δούμα – Αβέβαιο το αν θα καταφέρουν να ικανοποιήσουν την τελευταία επιθυμία της ηθοποιού

Αλακιώτης: «Ακούστε αυτά είναι θέματα της νομοθεσίας» και πως «τώρα εφόσον υπάρχει ανιψιά δεν θα υπάρξει κανέναν θέμα».

Δημήτρης Σούρας (φανερά εξοργισμένος): «όταν πήγαμε στο ληξιαρχείο ήταν κατηγορηματική η ληξίαρχος ότι πρέπει να’ ναι πρώτου ή δευτέρου βαθμού. Αυτή η ανιψιά που λέει ο κύριος είναι η ανιψιά μιας πρώτης ξαδέρφης».

«Άρα δεν ισχύει», φωνάζουν όλοι.

Λακιώτης: «Εγώ μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι η συγκεκριμένη ληξίαρχος το βλέπει έτσι αλλά με βάση αποφάσεις που έχουν βγει από πάρα πολλά ληξιαρχεία, με βάση την οικογενειακή μερίδα και το κληρονομικό δίκαιο τελικά έχουν τη δυνατότητα να υπογράψουν κι ας μην είναι δευτέρου βαθμού. Αυτές είναι γνωματεύσεις…»

Και προσθέτει: «Εφόσον υπογράψει η ανιψιά θα αποτεφρωθεί, για ποιο λόγο να μην υπογράψει;»

Ντόρα Δούμα (επίσης φανερά εξοργισμένη): «Ο ένας ληξίαρχος υπογράφει ο άλλος δεν υπογράφει!»

Λακιώτης: «Με συγχωρείτε που παρεμβαίνω, αλλά έχουμε ζητήσει για όλα αυτά όλα τα θέματα κατ’επανάληψη από τους αρμόδιους υπουργούς να τα τακτοποιήσουμε, αυτή η κυβέρνηση που υποτίθεται ενδιαφέρεται»

Σε επίσης έντονο τόνο η Καινούργιου ρωτάει τον κ. Αλακιώτη: «Αν δεν υπογράψει η ανιψιά, η κυρία Καραγιάννη δεν θα αποτεφρωθεί;» Με την απάντηση να είναι αρνητική.

Η καλή της φίλη Ντόρα Δούμα τόνισε πως θέλει να κάνει πραγματικότητα την επιθυμία της Μάρθας Καραγιάννη.

«Θα κάνω την επιθυμία της Μάρθας! Δεν ξέρω τι θα κάνω, θα πάω στην Βουλή. Δεν είναι δυνατόν! Δεν μπορώ να μην κάνω την τελευταία επιθυμία της Μάρθας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δείτε το απόσπασμα

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…