Οργή κατά Κυμπουρόπουλου στο twitter μετά από ανάρτηση για μέρισμα και ΑμεΑ

Στην ανάρτησή του ο ευρωβουλευτής της ΝΔ επιπλήττει όσους διαμαρτύρονται για τη συρρίκνωση του κοινωνικού μερίσματος και προκαλεί μεγάλη απογοήτευση και οργή στα σχόλια κάτω από την ανάρτησή του 

EK Kympouropoulos

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Στέλιος Κυμπουρόπουλος μετά από ανάρτησή του που ωραιοποιεί τη μεγάλη συρρίκνωση του κοινωνικού μερίσματος και τον αποκλεισμό μεγάλης μερίδας ατόμων ΑμεΑ.

Ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, αντί να αναφερθεί στο ότι 4 στους 5 δικαιούχους, σε σχέση με το περυσινό μέρισμα, δεν πρόκειται να το λάβουν φέτος, καθώς και στα απίστευτα κριτήρια που τέθηκαν, όπως το ότι αφορά μόνο εξαρτώμενα ΑΜΕΑ και μάλιστα με ηλικιακό όριο των 24 ετών, βγήκε με ανάρτησή του να υποστηρίξει πως για «πρώτη φορά θα δοθεί κοινωνικό μέρισμα με ξεχωριστή κατηγορία για Ανάπηρα Άτομα».

Στην επίμαχη ανάρτησή του, ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος έγραψε: «Πρώτη φορά θα δοθεί κοινωνικό μέρισμα με ξεχωριστή κατηγορία για Ανάπηρα Άτομα. Αν το όριο τέθηκε χαμηλά, η Κυβέρνηση είναι εδώ για να το συζητήσουμε. Αν πρέπει να το λάβουν οι περισσότεροι, σαφώς και να γίνει. Είναι απαράδεκτο οι σιωπούντες επί 4,5χρόνια να κουνάνε το δάχτυλο υποκριτικά στη ΝΔ».

Δείτε ενδεικτικά τα σχόλια κάτω από την ανάρτησή του:

Υπενθυμίζεται ότι το μέρισμα, όπως ανακοινώθηκε επίσημα από τα χείλη του υπουργού Οικονομικών, είναι συνολικού ύψους 175 εκατομμυρίων ευρώ, και θα διανεμηθεί σε 250.000 νοικοκυρά που θα λάβουν από 700 ευρώ το καθένα. Αντιθέτως, το 2018 επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ  είχε μοιραστεί κοινωνικό μέρισμα ύψους 780 εκατομμύρια ευρώ σε περίπου 1,4 εκατ. νοικοκυριά, ενώ το 2017 ήταν 750 εκατομμύρια και το 2016 – την πρώτη χρονιά που καταβλήθηκε – ήταν 629 εκατομμύρια. Δηλαδή, σχεδόν 1,2 εκατομμύρια νοικοκυριά – και όλοι οι συνταξιούχοι – μένουν εκτός της έκτακτης ενίσχυσης σε σχέση με το 2018.

ΗΠΑ: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο την ώρα που εκδικαζόταν υπόθεση του Ντόναλντ Τραμπ (Video)

τραμπ πυρ

ΗΠΑ: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο την ώρα που εκδικαζόταν υπόθεση του Ντόναλντ Τραμπ (Video)

Ο άνθρωπος που αυτοπυρπολήθηκε έλαβε ιατρική βοήθεια και μεταφέρθηκε από την περιοχή