Οργή και διαδηλώσεις για τον Θάνατο του 25χρονου Έλληνα-Σε απόγνωση η αδελφή του

Το όνομά του έχει γίνει hastag στα social media. Στο Βουπερταλ κάθε μέρα διοργανώνονται πορείες διαμαρτυρίες με το σύνθημα «Είναι Δολοφονία», ζητώντας δικαίωση για τον Γιώργο.

FDnA2FqWEAg4aw8

Tεράστιες είναι οι αντιδράσεις που καταγράφονται στο Βούπερταλ της Γερμανίας μετά τον θάνατο του 25χρονου Έλληνα μετανάστη, ο οποίος τελούσε υπό κράτηση από την αστυνομία μετά τη βίαιη σύλληψή του. To βράδυ της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε διαδήλωση στο Βούπερταλ κατά της αστυνομικής βίας με τους συμμετέχοντες να φωνάζουν: «Δε θα σιωπήσουμε, ήταν φόνος! Συγκάλυψη και αποκάλυψη ψεμάτων! Οι Αρχές και η αστυνομία είναι οι δράστες»!

 

 
Παρά τις αρχικές ανακοινώσεις, η εισαγγελία του Βούπερταλ παραδέχθηκε την Κυριακή το απόγευμα πως ο 25χρονος είχε αφήσει από την περασμένη Δευτέρα την τελευταία του πνοή ενώ τελούσε υπό κράτηση κι αφού είχε κυκλοφορήσει προηγουμένως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βίντεο από κινητό, που καταγράφει τη στιγμή της βίαιης σύλληψής του με μια γυναικεία φωνή να ακούγεται να λέει: «Μην το κάνετε αυτό. Δεν είναι σωστό! Είναι παιδί!» και τους αστυνομικούς να της ζητούν να κλείσει την κάμερα.

Καμία επίσημη αντίδραση δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής από την Ελλάδα για το θάνατο του 24χρονου Έλληνα μετανάστη

Η μόνη σχετική με την υπόθεση αντίδραση που έχει υπάρξει μέχρι στιγμής είναι διπλωματικές “διαρροές” στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι οποίες ανέφεραν ότι “η ελληνική πρεσβεία στο Βερολίνο, καθώς και το γενικό προξενείο στο Ντίσελντορφ, παρέχουν από την πρώτη στιγμή προξενική συνδρομή στους οικείους του” και προσθέτουν επίσης πως “οι ελληνικές αρχές στη Γερμανία βρίσκονται επίσης σε επαφή με τις αρμόδιες γερμανικές αρχές, από τις οποίες αναμένεται να επιτελέσουν το έργο τους”.”

 

”Τόσες μέρες δεν μας αφήνουν να τον κηδέψουμε”

Η αδελφή του 25χρονου Έλληνα που πέθανε ενώ ήταν κρατούμενος των γερμανικών αρχών στην πόλη Βούπερταλ, εμφανίζεται αγανακτισμένη και με πολλά αναπάντητα ερωτήματα για τις συνθήκες θανάτου του αδερφού της.

Μιλώντας στον ALPHA, η αδελφή του θύματος  αναφέρει ότι είναι πολύ δύσκολο να εκφραστεί καθώς νιώθει «απόγνωση και αγανάκτηση».

«Προσπαθώ να πάρω κάποιες απαντήσεις και δεν μπορώ να βρω άκρη. Τόσες ημέρες δεν μας έχουν αφήσει να τον δούμε τον αδελφό μου, να τον κηδέψουμε. Βρίσκεται σε ένα ψυγείο μόνος του χωρίς να μπορούμε να του πούμε ένα τελευταίο αντίο. Νιώθω τα χέρια μου δεμένα. Θέλω να μάθω τι πραγματικά έγινε» δηλώνει χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, κάνει λόγο για σειρά αναπάντητων ερωτημάτων σχετικά με την υπόθεση θανάτου του αδελφού της.

«Θέλω να μάθω για εκείνες τις δύο ώρες στο αστυνομικό τμήμα από τη στιγμή που μας χώρισαν μέχρι τη στιγμή που κατέληξε. Εφόσον βγήκε 3 Νοεμβρίου το πόρισμα γιατί δεν τον άφησαν ελεύθερο; Γιατί μου είπανε μόνο ότι δεν υπήρχαν εξωτερικά χτυπήματα; Γιατί το δελτίο Τύπου να ενημερώσει τα ΜΜΕ έξι ημέρες μετά; Γιατί έμεινε τόσες ημέρες κρυφό το περιστατικό; Γιατί δεν τον πήγαν μαζί μου στο νοσοκομείο; Πού είναι η μπλούζα και το παντελόνι του αδελφού μου;» λέει με τρεμάμενη φωνή η αδελφή του.

Όπως αναφέρει ο ALPHA, ιατρικά έγγραφα αποδεικνύουν ότι ο 25χρονος είχε πράγματι υποβληθεί σε επέμβαση.

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…