Οργή και από Τσίπρα για Ζελένσκι: Ιστορική ντροπή – Απόλυτη ευθύνη του Μητσοτάκη

«Η ομιλία μελών του νεοναζιστικού Τάγματος Αζόφ στη Βουλή των Ελλήνων αποτελεί πρόκληση»

5546576

Οργισμένη ήταν η αντίδραση και του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της ομιλίας του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην ελληνική Βουλή, παρουσιάστηκαν μαχητές του ναζιστικού τάγματος Αζόφ.

«Η ομιλία μελών του νεοναζιστικού Τάγματος Αζόφ στη Βουλή των Ελλήνων αποτελεί πρόκληση. Την απόλυτη ευθύνη φέρει ο ΠΘ. Μίλησε για ιστορική ημέρα αλλά είναι ιστορική ντροπή. Η αλληλεγγύη στον ουκρανικό λαό είναι δεδομένη. Οι ναζί όμως δεν μπορεί να έχουν το λόγο στη Βουλή», αναφέρει στην ανάρτησή του ο Αλέξης Τσίπρας. 

Η πρόκληση Ζελένσκι παράγει ήδη πολιτικά γεγονότα, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δέχεται ακόμη και εσωκομματικά πυρά. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια του για το γεγονός ότι μίλησε μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο, μαχητής του ναζιστικού Τάγματος Αζόφ.

Νωρίτερα εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ και η Όλγα Γεροβασίλη είχε εκφράσει την αντίθεσή της.

«Ακούσαμε σήμερα με σεβασμό και αλληλεγγύη το δημοκρατικά εκλεγμένο Πρόεδρο της Ουκρανίας, κ. Ζελένσκι, ο οποίος αντιστέκεται στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας» ανέφερε χαρακτηριστικά η Ο.Γεροβασίη από το Περιστύλιο της Βουλής.

Στη συνέχεια, ωστόσο χαρακτήρισε «απαράδεκτη» την ομιλία εντός του Κοινοβουλίου μέλους του Τάγματος Αζόφ. «Από εκεί και μετά όμως, είναι απαράδεκτο ότι σήμερα στο ελληνικό Κοινοβούλιο απευθύνθηκε μαζί με τον Πρόεδρο Ζελένσκι, μέλος του Τάγματος Αζόφ» πρόσθεσε

«Σε λίγη ώρα έχουμε Διάσκεψη των Προέδρων και θα ζητηθούν εξηγήσεις από τον Πρόεδρο της Βουλής, τον κ. Τασούλα, αν ήταν ενήμερος, αν συμφώνησε» συνεχίζει η κυρία Γεροβασίλη και τονίζει, τέλος ότι πρόκειται για «μεγάλο ατόπημα».

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…