Οργή για την εκπομπή του Σρόιτερ στις φυλακές Τρίπολης όπου κρατούνται κρατούμενοι για σεξουαλικά εγκλήματα

Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η εκπομπή του Αντώνη Σρόιτερ «Αυτοψία», η οποία κατέγραψε σκηνές από τις φυλακές Τρίπολης όπου κρατούνται φυλακισμένοι για ειδεχθή εγκλήματα.

Οι κρατούμενοι μίλησαν στην κάμερα της εκπομπής, για τα αδικήματα, τις ποινές τους και τη ζωή στη φυλακή, ενώ αναφέρθηκαν ακόμα και στην παράσταση στην οποία πρωταγωνίστησαν, με σκηνοθέτη τον Δημήτρη Λιγνάδη.  Εργαζόμενοι στη φυλακή αναφέρουν ότι οι κρατούμενοι είναι ήσυχοι και οι μόνοι τσακωμοί που γίνονται είναι για το ποιος θα αλλάξει το κανάλι στην τηλεόραση. Οι ίδιοι οι κρατούμενοι ομολογούν ότι σε άλλο κατάστημα κράτησης «θα τους έτρωγαν» λόγω της φύσης των εγκλημάτων τους και του «άγραφου νόμου» των φυλακών.  H κάμερα της εκπομπής του Σρόιτερ δείχνει μια ευρύχωρη, ήσυχη και αρκετά «ανθρώπινη» φυλακή, όπου οι κρατούμενοι νιώθουν «ανακούφιση» που μένουν σε θαλάμους και όχι σε κελιά, κάτι που εξόργισε τον κόσμο στο που έκαναν λόγο για «ωραιοποίησή» της.

Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του διοικητή των φυλακών ότι οι κρατούμενοι είναι από «ανώτερο κοινωνικό περιβάλλον, οικογενειάρχες και είχαν σημαντικές δουλειές στην κοινωνία».

Πολλοί χρήστες των social media καταδίκασαν την κίνηση να παρουσιαστεί ως «εξέλιξη» των φυλακών η συγκεκριμένη πρωτοβουλία του Διευθυντή των φυλακών, η οποία έγινε πράξη με τις ευλογίες της Γ.Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφίας Νικολάου, κάνοντας λόγο για «ξέπλυμα».