Οργή για την ανάρτηση του Νίκου Δένδια για το Πολυτεχνείο

Μία ανάρτηση στα social media του υπουργού Εθνικής Αμύνης, Νίκου Δένδια, για την εξέγερση του Πολυτεχνείου προκάλεσε αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

dendias

Στη φωτογραφία που δημοσίευσε ο κ. Δένδιας θέλησε να δείξει πως πλέον ο στρατός είναι δίπλα στους πολίτες, σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε κατά τη διάρκεια της Επταετίας, με αποκορύφωμα φυσικά τα αιματηρά γεγονότα της 17ης Νοεμβρίου.

Μάλιστα ο υπουργός Αμύνης  αποφάσισε να κάνει και μια αντιπαραβολή αυτών των σκηνικών με πιο σύγχρονα, όπου ο Στρατός κάνει και μια χρήσιμη δουλειά, σαν αυτές που έκανε στη Θεσσαλία μετά τις πλημμύρες.

Η ανάρτηση του ξεσήκωσε τις αντιδράσεις των χρηστών στο Twitter, με τους περισσότερους  στα σχόλιά τους επισημαίνουν πως συνολικά ο στρατός και οι στρατιώτες δεν ήταν ούτε τότε απέναντι στην κοινωνία. Απέναντι ήταν η ηγεσία και μερικοί αξιωματικοί, επίορκοι όπως τους χαρακτηρίζουν οι περισσότεροι.

Στην πλειοψηφία των σχολίων γίνεται λόγος για ατυχή διατύπωση ενώ υπάρχουν και απαντήσεις που κάνουν λόγο για τη βοήθεια που παρείχαν στρατιώτες προς τους φοιτητές ώστε να γλιτώσουν από τους αστυνομικούς.