Οργή για τα Τέμπη: Ιστορική πορεία – Επεισόδια στο Σύνταγμα και κάλυψη από τα διεθνή ΜΜΕ

Reuters και Sky News καλύπτουν αυτή την ώρα τη μεγαλειώδη διαδήλωση. Πλήθος κόσμου παραμένει στους δρόμους αρνούμενο να αποχωρήσει - Επεισόδια με κρότου λάμψης και μολότοφ στο κέντρο της Αθήνας.

image 2

Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας με κρότου λάμψης και μολότοφ καθώς το συλλαλητήριο για τα Τέμπη ήταν σε εξέλιξη στο Σύνταγμα.

Πλήθος κόσμου που υπολογίζεται να φτάνει τους 60.000, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα που έκαναν η ΑΔΕΔΥ, το ΠΑΜΕ, φοιτητικοί σύλλογοι και εργατικά σωματεία για την απεργία της Τετάρτης (8/3), σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το δυστύχημα στα Τέμπη.

Από νωρίς το μεσημέρι χιλιάδες κόσμου συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια, ενώ νωρίτερα φοιτητικοί σύλλογοι έκαναν συμβολική κατάληψη της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου. Η πορεία κατέληξε στο Σύνταγμα, όπου και πραγματοποιήθηκε το συλλαλητήριο για το δυστύχημα στα Τέμπη. Στη συνέχεια ακολούθησαν επεισόδια στο Σύνταγμα, με συγκρούσεις μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών, με ρίψη κρότου λάμψης και μολότοφ.

Οι δεκάδες χιλιάδες κόσμου έχουν φύγει από την πλατεία, ωστόσο υπάρχει μεγάλο πλήθος διαδηλωτών που παραμένει στους δρόμους αρνούμενο να αποχωρήσει, με τη μεγαλειώδη διαδήλωση να συνεχίζεται.

Κάλυψη από τα διεθνή ΜΜΕ