«Μας πρόδωσαν... η υπουργός δεν ξέρει τι αλλαγές έχει κάνει»: Οι αριστούχοι μαθητές εκφράζουν την οργή τους (video)

Αρίστευσαν στις Πανελλαδικές και μένουν εκτός των σχολών που επιθυμούν

NewsRoom 21/07/2021 | 11:39

Στην εκπομπή Kontra24 που παρουσιάζει η Αναστασία Γιάμαλη στον τηλεοπτικό σταθμό «KONTRA» βρέθηκαν χθες τα ξημερώματα δυο από τους 20.000 μαθητές που έμειναν εκτός Α.Ε.Ι. λόγω της βάσης εισαγωγής που αποφάσισε να νομοθετήσει η Νίκη Κεραμέως, προκειμένου, όπως όλα δείχνουν, να αυξήσει... τις ροές μαθητών που κατευθύνονται προς τoν ιδιωτικό τομέα εκπαίδευσης.

Οι συνεντεύξεις των δυο μαθητών έχουν ήδη γίνει viral μιας που πρόκειται για δυο αριστούχους μαθητές που θα μείνουν έξω από τις σχολές που είχαν δηλώσει, την ίδια στιγμή βέβαια, που άλλοι υποψήφιοι θα περάσουν στις ίδιες ακριβώς σχολές με πολύ λιγότερα μόρια.

«Με μεγάλη μου έκπληξη άκουσα την απάντηση και απογοητεύτηκα. Μάλλον η κ. Κεραμέως δεν γνωρίζει τι αλλαγές έχει επιφέρει στο εκπαιδευτικό σύστημα» είπε ο Διονύσης ο οποίος συγκέντρωσε 20.988 μόρια, επισημαίνοντας ότι το υπουργείο Παιδείας τους αιφνιδίασε αφού προχώρησε σε δομικές αλλαγές είκοσι ημέρες πριν από τις εξετάσεις.

Ο ίδιος μάλιστα δήλωσε ότι ήταν αδύνατον μέσα σε συνθήκες τηλεκπαίδευσης και με τις περισσότερες οικογένειες να μην έχουν  τη δυνατότητα να κάνουν φροντιστήριο ή ιδιαίτερο,να αναπληρώσουν προετοιμασία 1,5 έτους στο γραμμικό και ελεύθερο σχέδιο, τη στιγμή που αυτά τα μαθήματα πρέπει να γίνονται μόνο δια ζώσης.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η Φωτεινή που παρότι συγκέντρωσε 21.950 μόρια, έμαθε ότι αναγκαστικά θα μείνει εκτός σχολής για μόλις 0.3 μόρια που της υπολείπονται με βάση τον βαθμό που πήρε στο ελεύθερο σχέδιο.

Η ίδια κατηγορηματικά δηλώνει ότι «Μας πρόδωσαν», επισημαίνοντας τον παραλογισμό που επικρατεί στο σύστημα που εισήγαγε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, ένα νέο σύστημα, που θα επιτρέψει σε μαθητές που έγραψαν έως και 5.000 μόρια λιγότερα από εκείνην να μπορούν να μπουν στην Αρχιτεκτονική του ΑΠΘ από την οποία εκείνη έμεινε απ' έξω.

Δείτε τις συνεντεύξεις των μαθητών: