Oργή από Ολυμπιακό για ΕΣΑΚΕ

Δεν λέει με τίποτα να σταματήσει το θέατρο του παραλόγου που έχει στηθεί τις τελευταίες ημέρες στο μπάσκετ.

5b13768a1dc524fd4a8b45ad

Λίγες ώρες  πριν τους τελικούς ο Ολυμπιακός έριξε νέο λάδι στη φωτιά. Οι ερυθρόλευκοι εξέδωσαν νέα ανακοίνωση με αφορμή την διαιτησία, στην οποία κάνουν επίθεση στον ΕΣΑΚΕ και στον πρόεδρο της Λίγκας, Ευάγγελο Γαλατσόπουλο, ενώ εξαπέλυσαν πάλι μύδρους κατά της ΚΕΔ, της ΕΟΚ και του Γιώργου Βασιλακόπουλου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΑΕ Ολυμπιακός:

«Μετά από πολλούς μήνες εκκωφαντικής σιωπής, ο ΕΣΑΚΕ και η ΕΟΚ επιχείρησαν, χθες, να τοποθετηθούν – κατά σύμπτωση σχεδόν ταυτόχρονα (sic) – επί συμπεριφορών και πρωτόγνωρων καταστάσεων που έφεραν την Ελληνική καλαθοσφαίριση στο έσχατο σημείο της ιστορίας της.

Συγκεκριμένα, η χθεσινή ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ – η οποία εκδόθηκε χωρίς την παραμικρή ενημέρωση και έγκριση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου (!) -, επιβεβαιώνει την επιτακτική ανάγκη για την άμεση παρέμβαση της Πολιτείας στο χώρο της Ελληνικής καλαθοσφαίρισης.

Είναι, τουλάχιστον, λυπηρό ο εκλεγμένος Πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ κ. Γαλατσόπουλος να αποποιείται δημόσια κάθε ευθύνης που απορρέει από την έμμισθη θέση που κατέχει, ενώ, την ίδια στιγμή, υποβαθμίζει την ίδια την υπόσταση της μόνης διοργανώτριας αρχής του Πρωταθλήματος, ισχυριζόμενος ότι ο ρόλος του ΕΣΑΚΕ έγκειται ουσιαστικά στην τήρηση του χρονοδιαγράμματος των εθνικών ομάδων.

Να ενημερώσουμε, λοιπόν, τον κ. Γαλατσόπουλο ότι ο ΕΣΑΚΕ δεν είναι “όχημα” για την επίτευξη των επιδιώξεων του κ. Βασιλακόπουλου και την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων της ΕΟΚ. Αντιθέτως, είναι η εκ του νόμου αρμόδια διοργανώτρια αρχή του Πρωταθλήματος και ως εκ τούτου, κύριος υπεύθυνος για τη διασφάλιση ενός καθεστώτος ισονομίας και την εξάλειψη κάθε μορφής παρατυπιών.

Καλούμε, λοιπόν, και δημόσια τον Πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ να λάβει άμεσα θέση και να απαντήσει, επιτέλους, χωρίς περιστροφές τα εξής:

• Είναι νόμιμος ο αποκλεισμός των τεσσάρων διεθνών διαιτητών ή όχι;

• Είναι νόμιμη η μη συμμόρφωση της ΕΟΚ στις αποφάσεις του ΑΣΕΑΔ ή όχι;

Η ΣΙΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ, κ. Γαλατσόπουλε … Ο Πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ δεν είναι τοποτηρητής της ΕΟΚ … Εάν δεν έχετε το σθένος να αντεπεξέλθετε στις σοβαρότατες ευθύνες που φέρει η θεσμική σας θέση και δεν προτίθεστε να προστατέψετε έμπρακτα τα εκατομμύρια που επενδύουν οι ιδιοκτήτες των Κ.Α.Ε. που εκπροσωπείτε, καλείστε να αποχωρήσετε άμεσα, πριν να είναι πολύ αργά …

Όλα τα παραπάνω, φυσικά, ισχύουν και για την ΕΟΚ, η οποία αποποιήθηκε, επίσης, κάθε ευθύνης, όπως κατέστη γνωστό μέσω διαρροής (!!!).

Τί πληροφορηθήκαμε (sic) πάλι από τους περίφημους “κύκλους” του κ. Βασιλακόπουλου;

• Ότι αυτή που αποφασίζει για τους ορισμούς των διαιτητών και ευθύνεται για την παραβίαση των αποφάσεων του ΑΣΕΑΔ δεν είναι η Ε.Ο.Κ., αλλά η Κ.Ε.Δ. Δηλαδή, ΝΑΙ μεν υπάρχει παραβίαση των δικαστικών αποφάσεων (!!!), αλλά αυτοί που πρέπει να διωχθούν ποινικά είναι τα μέλη της Κ.Ε.Δ. και όχι ο κ. Βασιλακόπουλος, ο οποίος είναι εκ του νόμου υπεύθυνος για τον ορισμό των μελών της ΚΕΔ και τη συγκρότησή της (!!!).

• Ότι, σύμφωνα με την αξιολόγηση της ΕΟΚ και της ΚΕΔ, διαιτητές που στερούνται οιασδήποτε διεθνούς αναγνώρισης και παραστάσεων είναι πιο ικανοί να διευθύνουν τους αγώνες των τελικών του Πρωταθλήματος από τους πολύπειρους διεθνείς διαιτητές κ.κ. Γκόντα, Παπαπέτρου, Φούφη και Κορομηλά (!!!).

• Ότι ο διεθνής διαιτητής κ. Κορομηλάς ορίστηκε να διευθύνει τον αγώνα του μικρού τελικού του Πρωταθλήματος και όχι τους κρίσιμους αγώνες με τον Παναθηναϊκό, επειδή διεύθυνε τον μικρό τελικό του FINAL 4 της Euroleague (!!!).

Έχουν ήδη παρέλθει σαράντα οκτώ ώρες από την επιστολή των κυρίων Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου προς τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα και η διακωμώδηση – υποβάθμιση του αθλήματος από την κρατικά επιχορηγούμενη ΕΟΚ συνεχίζεται, δυστυχώς, ανεξέλεγκτα.

Η αποκατάσταση της έννομης τάξης στον ελληνικό αθλητισμό είναι πλέον, πιο επιτακτική από ποτέ»

Δίστομο: Ιταλικό Συνταγματικό Δικαστήριο ανοίγει τον δρόμο για αποζημιώσεις από τη Γερμανία

sfagi distomou 1

Δίστομο: Ιταλικό Συνταγματικό Δικαστήριο ανοίγει τον δρόμο για αποζημιώσεις από τη Γερμανία

Νέα ώθηση στον πολυετή αγώνα των συγγενών των θυμάτων της σφαγής του Διστόμου δίνει το…

Hellenic Train: Νέα ταλαιπωρία για τους επιβάτες της αμαξοστοιχίας IC57 – Με καθυστέρηση 64 λεπτών αναχώρησε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Αθήνα

τρενο τ

Hellenic Train: Νέα ταλαιπωρία για τους επιβάτες της αμαξοστοιχίας IC57 – Με καθυστέρηση 64 λεπτών αναχώρησε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Αθήνα

Η αμαξοστοιχία επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη και αντικαταστάθηκαν οι μηχανές.

Νέες απειλές Τραμπ: «Φορτώνουμε τα πλοία με τα καλύτερα όπλα» – Απειλές και διαπραγματεύσεις ταυτόχρονα

Tram

Νέες απειλές Τραμπ: «Φορτώνουμε τα πλοία με τα καλύτερα όπλα» – Απειλές και διαπραγματεύσεις ταυτόχρονα

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε στην NYPost τη Μεγάλη Παρασκευή ότι τα πολεμικά πλοία των ΗΠΑ…

Οι Προτάσεις μας

Καιρός: Νέα πρόγνωση για την Κυριακή του Πάσχα – Ασταθείς θερμοκρασίες και τοπικές βροχές

kairos

Καιρός: Νέα πρόγνωση για την Κυριακή του Πάσχα – Ασταθείς θερμοκρασίες και τοπικές βροχές

Όπως επισημαίνει ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς, από τη Μεγάλη Πέμπτη ως και την Κυριακή του…

Σχετικά με ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μιρτσέα Λουτσέσκου: Λαϊκό προσκύνημα στο Βουκουρέστι – «Λύγισε» ο Ραζβάν για τον πατέρα του

AP26098536169199 1536x1024 1

Μιρτσέα Λουτσέσκου: Λαϊκό προσκύνημα στο Βουκουρέστι – «Λύγισε» ο Ραζβάν για τον πατέρα του

Πολύ δυνατές στιγμές εκτυλίχθηκαν στην Arena Nationala, όπου τίθεται σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του…

Εθνική πόλο: Εισιτήριο για τα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου με υπογραφή Αργυρόπουλου

6930292

Εθνική πόλο: Εισιτήριο για τα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου με υπογραφή Αργυρόπουλου

Ο Αργυρόπουλος σκόραρε επτά φορές στην Αλεξανδρούπολη, οδηγώντας την Εθνική πόλο στα τελικά του Παγκοσμίου…

Λουτσέσκου: Η ανακοίνωση του νοσοκομείου – «Ολόκληρες γενιές Ρουμάνων μεγάλωσαν με την εικόνα του»

mirst

Λουτσέσκου: Η ανακοίνωση του νοσοκομείου – «Ολόκληρες γενιές Ρουμάνων μεγάλωσαν με την εικόνα του»

Η ανακοίνωση που εξέδωσε το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Βουκουρεστίου για τον θάνατο του Μιρτσέα Λουτσέσκου.